Citronmåne med citronfromage – Opskrift på den lækreste kage med glutenfri citronmåne og luftig og syrlig citronfromage. Denne kage er perfekt at servere for folk, der ligesom jeg, er vilde med citron. Kagen består af min meget populære glutenfri citronmåne, som pyntes med en syrlig og luftig citronfromage. Ovenpå kagen er der pynt af flødeskum, kandiserede citronskiver og fintrevet citronskal. Kagen er perfekt at servere for gæster, da der er til mange stykker i denne kage. Den er nem at forberede i god tid, da den skal helst skal stå på køl natten over. Kagen egner sig perfekt til påskefrokosten.
Prøv også denne islagkage med citronblondie og is. Rigtig god fornøjelse!
Citronmåne med citronfromage
Ingredienser
CitronmåneFremgangsmåde
Citronmåne
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Pisk smør, sukker, marcipan, citronskal og vaniljesukker sammen. Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes. Bland mandelmel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen skiftevis med citronsaft. Beklæd en springform på ca. 25 cm i diameter med bagepapir og fordel dejen i springformen. Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle af.
Citronfromage
Læg husblas i blød i koldt vand.
Pisk æg og sukker meget lyst og luftigt – det tager ca. 5-10 minutter. Tilsæt citronskal. Lun citronsaften op i en lille gryde og vrid husblassen for vand og smelt husblassen i den lune citronsaft. Når citronsaften er lillefingervarm, røres der et par skefulde af æggemassen i, og derefter vendes dette forsigtigt i den luftige æggemasse. Pisk herefter fløden til en let skum og vend den i æggemassen.
Befri kagen fra formen. Placer citronmånen på et fad og placer formen om kagen igen og beklæd indersiden af formen med kageplast. Luk formen om kagen. Hæld citronfromagen på kagebunden og stil dem på køl i mindst 6 timer, men gerne til dagen efter.
Befri kagen fra formen samt kageplasten. Pynt kagen med flødeskum, kandiserede citroner og lidt revet citronskal. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar