Asiatisk svinekød med ris og broccoli – Opskrift på asiatisk svinekød stegt i en sticky sweet chili sauce serveret med ris og broccoli. Den lækreste ret med marineret svinekød, som først koges og derefter glaceres i den lækreste smagfulde sticky sweet chili sauce. Saucen består bl.a. af chili, hvidløg, soya, honning og ketchup.
Jeg bruger revelsben til denne ret, som er en slags tykke skiver flæsk med ben. Benene skæres fra kødet og kødet skæres i store tern, og det hele koges i vand med løg, gulerødder og urter, for at give kødet god smag. Når kødet er taget op af kogevandet, så kan kogevandet koges ind og gemmes til brug i en suppe eller sovs. Det kan nemlig sagtens fryses ned.
Retten kan sagtens serveres med mange andre grøntsager til. Prøv også min opskrift på korean fried chicken. Rigtig god fornøjelse!
Asiatisk svinekød med ris og broccoli
Ingredienser
Asiatisk svinekødFremgangsmåde
Asiatisk svinekød
Skær benene af revelsben i store tern, Kom ben og kød i en gryde og dæk med koldt vand. Kog det op. Når vandet koger fjernes det skum, der dannes med en ske. Gør dette et par gange. Tilsæt løg, gulerod, krydderurter og salt.
Læg låg på gryden og kog ved svag varme i ca. 30 min.
Tag kødet op og stil til side. Kog evt. kogevandet ind og gem det til brug i en suppe eller sovs.
Sweet chili sauce
Svits hvidløg i olivenolie på en pande. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det koge lidt ind. Skru lidt højere op for varmen og tilsæt de firkantede kødstykker og steg i ca. 5 min. Saucen skal være klistret og glacere kødet.
Skær/bræk broccoli ud i buketter og blancher dem i kogende vand i et par min.
Server asiatisk marineret svinekød med ris og broccoli. Drys med sesamfrø. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar