Opskrift på den lækreste pulled pork af nakkefilet med marinade. Det er en amerikansk ret, som består af nakkefilet med en dry rub, som steges i ovnen ved svag varme i mange timer og efterfølgende trækkes det smør-møre kød fra hinanden. En dry rub er med tørrede krydderier, som man “rubber” på kødet. Jeg laver en anden slags marinade bestående af tomatpure, brunfarin, hvidløgspulver, paprika, løgpulver og salt. Udover marinaden som smøres på kødet inden det kommes i ovnen, så kan man servere det færdige kød med en barbequesauce.
Pulled pork burger
Det er nemt at lave og servere til mange gæster. Hjemme hos mig har vi tit serveret retten til fødselsdage. Pulled pork burger kan laves på forskellige måder, men min favorit burger er med:
Rigtig god fornøjelse!
Pulled pork
Ingredienser
MarinadeFremgangsmåde
Marinade
Kan evt. blandes sammen dagen inden brug og opbevares på køl: Bland ingredienserne sammen til en marinade. Smag evt. til med ekstra salt.
Pulled pork
Tænd ovnen på 160 C varmluft.
Drys salt på nakkefileten og smør marinaden på. Kom nakkefileten i en gryde af støbejern eller en stegeso med låg. Hæld vand i så det lige dække bunden. Læg løg, hvidløg og gulerødder på og læg låg på.
Stil i ovnen i min. 4 timer, men gerne 6 timer. Kødet skal være så mørt så det nærmest falder fra hinanden med det samme.
Lige inden servering rives kødet fra hinanden med to gafler, og så er det klar til servering. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Historien bag pulled pork
Det er en fantastisk og velsmagende ret, der stammer fra den sydlige del af USA, hvor den er blevet en uundgåelig del af barbecue-kulturen. Retten laves normalt af svinekød, typisk fra skulderen, som langsomt simres over lav varme i flere timer. Denne langtidstilberedning gør, at kødet bliver utroligt mørt og nemt kan trækkes fra hinanden med en gaffel, deraf navnet “pulled”.
For at opnå den perfekte pulled pork er det vigtigt at bruge en god rub, der kan være en blanding af krydderier som paprika, brun sukker, hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber. Krydderierne masseres ind i kødet, inden det tilberedes. Mange opskrifter inkluderer også en marinade eller en BBQ-sauce, som kan tilføjes under eller efter tilberedningen for ekstra smag.
Det serveres ofte i en burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce eller som en del af en tallerken med forskellige sides, såsom bønner, majs eller kartoffelsalat. Den rige og saftige smag af pulled pork gør den til en favorit ved fester og grillarrangementer, og den kan også nemt tilpasses forskellige smagspræferencer. Uanset hvordan den serveres, er pulled pork en ret, der altid vil imponere!
Skriv endelig en kommentar