Tiramisu opskrift - Den bedste tiramisu kage og dessert

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tiramisu

Tiramisu – Opskrift på den bedste italienske dessert tiramisu med ladyfingers, kaffe og mascarpone. Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, der består af ladyfingers dyppet i kaffe og f.eks. amaretto og lagt i lag med en lækker cremet mascarponecreme og drysset med kakao på toppen. Denne opskrift på tiramisu er min yndlings opskrift, og den er så nem at lave og virkelig virkelig god.

Tiramisu

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning + 4 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Tiramisu

Fremgangsmåde

Tiramisu

Bland den stærke kaffe med kakao i en skål og tilsæt evt. amaretto.

Pisk æggeblommer, rørsukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Det tager ca. 5 minutter. Skru lidt ned for hastigheden og tilsæt mascarponen og pisk den godt sammen. Tilsæt piskefløden lidt ad gangen imens der piskes. Pisk indtil cremen er luftig og laver små toppe.

Dyp ladyfingers i kaffe/kakao/amaretto blandingen og læg dem i forlængelse af hinanden i bunden af et fad (26×26 cm). Kom halvdelen af cremen på. Dyp igen ladyfingers og læg dem på cremen og kom resten af cremen på. Drys med kakao og stil fadet i køleskabet i gerne 4 timer, men allerhelst til dagen efter.

 

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Tiramisu med kakao

Normalt dyppes ladyfingers kun i kaffe og sprut, som f.eks. amaretto, masala eller cognac. Jeg kan godt lide at tilsætte kakao til den blanding, og det smager vidunderligt, så det er sådan jeg laver tiramisu. Dog kan man sagtens undlade både sprutten og også kakaoen. Den lækre creme laves ved at piske æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Derefter tilsættes der mascarpone og piskefløde og cremen piskes til den er luftig og fast. Det er en dessert der hurtig og nemt kan laves til mange personer, og den kan laves dagen inden servering, da den bliver bedst af at stå på køl længe. Jeg har også en anden opskrift på tiramisu, som serveres i små gryder og en opskrift på tiramisu cheesecake.

Kan tiramisu laves dagen før?

Ja, det kan den. Og jeg vil næsten sige, at det skal den! Du kan dog godt slippe afsted med at lave den blot et par timer, inden at den skal serveres, men den bliver meget bedre af at have trukket flere timer. Det er en oplagt dessert at lave, hvis du ved, at du har travlt med andet den dag, hvor gæsterne kommer.

Hvorfor bliver min tiramisu flydende?

Din tiramisu kan godt blive flydende, hvis den netop ikke har sat sig for længe. En tiramisu skal være lidt fast i det og altså ikke helt flydende. Det kan også være din creme, der ikke er pisket længe nok. Hvis du har en flydende tiramisu, så prøv at lade den stå lidt ekstra på køl og se, om det gør en forskel. Ellers er jeg sikker på, at kagen stadig smager skønt.

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar