6 kanapéer til nytårstalen (del 5)
Jeg er helt vild med at servere forskellige kanapéer til min familie og venner nytårsaften. Her er 6 kanapéer til nytårstalen, som er perfekte at servere, når dronningen holder sin nytårstale! Jeg elsker disse små fine kanapéer, fingerfood, appetizers eller, hvad du nu kalder dem.
Her har jeg lavet Marinerede oliven og feta, Ærtepure med rugbrødsstave, Agurkebåde med tunsalat og chilimayo, Mini tomattærter, Bagte dadler med gedeost og Kold peberfrugtsuppe. Hvis du synes, at 6 kanapeer til nytårstalen er lige i overkanten, så kan du nøjes med et par af dem og så servere lidt nødder, chips, dip og måske nogle grøntsagsstave til.
Inspiration til kanapéer
Jeg har gjort det til en tradition at lave forskellige kanapéer hvert år til nytår. Der vil altid være nogle ingredienser, der går igen, og så går man eksempelvis aldrig galt i byen med kanapeer med laks eller kanapeer med rejer. Det er som om, at fisk og skaldyr hører til nytårsaften – enten til forret eller som kanapéer. Dog er der kun 1 af disse kanapeer med fisk og ellers er de helt vegetariske.
Du kan her klikke dig direkte ind på kanapéer, som jeg har lavet andre år:
Der har jeg også lavet nogle virkelig lækre små retter, som du kan servere til hyggen. Det gode ved dem er jo, at du ikke behøver at vælge alle 6 retter fra ét indlæg. Du kan jo mikse lige præcis de retter, som du har lyst til at lave, og som du synes lyder lækkert.
Det kan jo være, at der skal være nogle vegetarer indimellem, eller at der er nogen, der ikke kan lide fisk osv.
Kanapeer til reception
Det er langt fra kun til nytår, at man kunne få brug for 6 kanapeer til nytårstalen. Der er mange, der på et tidspunkt holder en reception eller lignende. Her er det oplagt at lave kanapeer til reception. Så kan folk nemt stå op og snakke, samtidig med at de har en serviet, hvor de kan have et par appetizers på.
Du kan helt selv vælge, om der skal være 6 kanapeer til nytårstalen, eller om du vil nøjes med lidt mindre. Det skal jo også være til at overskue, og der plejer at være en del mennesker til en reception. Derfor kan det være nemmere at lave 2 eller 3 og så lave dem i større mængder.
Kanapeer til reception vil for det meste blive serveret koldt. Du skal derfor gå efter nogle af de opskrifter, hvor det er okay, at det nydes koldt.
Hvor mange kanapeer pr. person?
Normalt går jeg efter at servere cirka 2-3 af hver af de 6 kanapeer til nytårstalen pr. person til nytårstalen. Derfor går jeg efter ca. 12 kanapeer pr. person, hvis det er det eneste, der er på bordet. Du kan også sagtens nøjes med 3-4 p. person, hvis I eksempelvis skal gå direkte til forretten, eller hvis der er andre snacks samtidig.
Vurder derfor om du kun vil servere kanapeer, eller om der også kunne være nogle andre snacks på bordet.
6 kanapéer til nytårstalen (del 5)
Ingredienser
Marinerede oliven og fetaFremgangsmåde
Marinerede oliven og feta
Kom alle ingredienserne op i et glas eller en bøtte med låg. Dæk med olivenolie og stil det på køl indtil brug. Det kan sagtens holde sig i 1 uge på køl. Server de marinerede oliven og feta med f.eks. ristet brød. Velbekomme!
Ærtepure med rugbrødsstave
Blend ærter med citronskal, citronsaft, salt og peber og olivenolie. Vend ricottaen i med en dejskraber. Kom dippen i en skål og pynt med ekstra olivenolie og evt. friske ærter.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær rugbrødsskiverne i stave. Fordel rugbrødsstavene på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie og drys med salt. Rist rugbrødet i ca. 15-20 min. eller indtil de er sprøde.
Server ærtepure med ristet rugbrød. Velbekomme!
Agurkebåde med tunsalat og chilimayo
Rør tun sammen med mayonnaise, creme fraiche, løg, kapers, dild, citronsaft, salt og peber.
Flæk agurkerne på langs og skrap kernerne ud med en ske. Del derefter agurkerne i passende stykker eller så du har 12 både. Lige inden servering fyldes bådene med tunsalat og pyntes med chilimayo. Velbekomme!
Mini tomattærter
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær tomaterne i 15 skiver og læg dem mellem køkkenrulle, så det kan suge væsken.
Smør flødeosten ud på butterdejen. Skær butterdejen i 15 firkanter og placer en tomatskive i midten af hver firkanter. Placer tomattærterne på bagepapir på en bageplade og bag dem i 15 min.
Pynt tomattærterne med balsamico glace, revet parmesan, pinjekerner og timian. Server straks. Velbekomme!
Bagte dadler med gedeost
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Lav et snit i toppen af dadlerne og fjern stenen. Fyld dadlerne med gedeosten. Måske skal den lige røres lidt sammen, så den er mere “smørbar”. Stil dadlerne i et ildfast fad.
Bland hakkede valnødder med rosmarin, appelsinskal, appelsinsaft, olivenolie, salt og peber. Fordel det ovenpå dadlerne. Bag dadlerne ca. i 12 min. Dryp evt. med honning. Server straks. Velbekomme!
Kold peberfrugtsuppe
Skær peberfrugt, gulerødder, hvidløg og chili i grove stykker. Svits det hele i olivenolie i en gryde. Tilsæt fennikelfrø og hæld bouillon over. Lad det simre i 10 min. Blend herefter til en ensartet cremet suppe. Afkøl suppen.
Når suppen er helt kold piskes creme fraiche i. Smag til med salt og peber. Anret suppen i små skåle og top med ristede pinjekerner, olivenolie, salt og frisk timian eller rosmarin. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar