2 x pizza - Den lækreste opskrift på hjemmelavede pizzaer
Opskrifter Livsstil Shop

2 x pizza

2 x pizza med forskelligt fyld. Lækre sprøde og velduftende hjemmelavede pizzaer, det går man altså aldrig galt i byen med. Jeg har lavet en pizza Margherita med massere af ost, oregano og basilikum og en pizza med ost, parmaskinke, artiskok og oliven. Det er så nemt at lave sine pizzaer selv og fyldet kan varieres i alle afskygninger. Pizzaerne kan både laves i ovnen, men det smager også skønt, når de bliver bagt i en grill på en pizzasten. Jeg bruger selv bagestål, som jeg placerer i ovnen på en rist, når jeg tænder ovnen. Bagestålet kan købes lige her (*reklame).

Pizzadejen skal stå på køl 6-12 timer, men den kan sagtens stå på køl i op til 18-24 timer. Jo længere tid pizzadejen står på køl, jo sprødere bliver den, når den bliver bagt. Prøv også min opskrift på pizzasnegle med skinke og pepperoni eller min pizza med burrata og stenbiderrogn. Rigtig god fornøjelse!

2 x pizza

Pizza til 2-4 personer
Forberedelse 3 t. / Tilberedning +12 t. / I alt + 12 t.
Ingredienser

Pizzadej (opskrift til 2 store eller 4 små pizzaer)

5 g gær

2,5 dl vand, koldt

500 g hvedemel, helst pizzamel Tipo 00

½  tsk (5 g) groft salt

Fyld til pizza Margherita

Tomatsauce

200 g mozzarella, enten frisk eller revet

Friske basilikum blade

Tørret oregano

Fyld til pizza med parma og artiskok

Tomatsauce

200 g mozzarella, enten frisk eller revet

1 pakke parmaskinke

1 glas artiskokhjerter

1 glas oliven, jeg har brugt sorte

Tørret oregano

Fremgangsmåde

Pizzadej

Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel. Ælt dejen grundigt i ca. 5 min (nemmest på røremaskine). Tilsæt salt og ælt igen i ca. 1 min. Kom olivenolie på bordet og tag dejen ud i olien. Vend den rundt i olien, så den bliver dækket på alle sider. Lad dejen hvile på bordet i 20 min. Skær dejen i to dele og form dem til 2 kugler, som lægges på en en bageplade el.lign. Dæk dejen med folie, og lad dem stå ved stuetemperatur i ca 2 timer.

Sæt dem herefter i køleskabet, og lad dem hæve i yderligere 6-12 timer.

Læg en pizzasten, bagestål eller bageplade i ovnen ovnen under opvarmningen. Tænd ovnen på højeste mulig temperatur i mindst 30 min.

Form den ene dejkugle til en tynd pizza på ca. 30-35 cm i diameter ved at trække i dejen fra midten og ud. Læg pizzaen på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom fyld på pizzabundene. Bag 1 pizza af gangen i ca. 10-12 minutter, i midten af ovnen indtil bunden er sprød. Husk ovne er forskellige, så hold godt øje med din pizza. Server pizzaen med det samme. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven