Veganske cookies
Disse cookies, eller rettere sagt veganske cookies med hakket chokolade, er nogle af de bedste cookies, jeg har bagt. De er chewy, sprøde, bløde og helt perfekte. Da disse cookies er veganske er de selvfølgelig uden animalske produkter. Der er ikke æg i dejen og smør er byttet ud med plantesmør, og så er der også plantemælk i. Jeg har tilsat en masse hakket chokolade og det smager vidunderligt med den blanding. Jeg har efterhånden bagt mange cookies, og min mest populære opskrift er denne opskrift på chocolate chunk cookies.
Tip: Prøv at brune smørret, det smager skønt med den nøddeagtige smag i de søde cookies.
Lav en ekstra portion chocolate chunk cookies til fryseren
Når jeg bager chocolate chunk cookies, så laver jeg altid dobbeltportion. På den måde kan jeg fryse den ene halvdel ned (i kugler) og hurtigt tø op og bage. Så er det smaddernemt at servere friskbagte cookies, når lysten melder sig.
Opskrifter på flere cookies
Der er en masse andre opskrifter på lækre cookies her. Prøv eksempelvis de lækre cookies med peanutbutter her eller mine yndlings brownie-cookies her.
Veganske cookies
Ingredienser
Fremgangsmåde
Cookies
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Pisk sukker, brun farin og plantesmør lyst og luftigt. Tilsæt plantemælk og pisk. Bland salt, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver og natron sammen og pisk det i dejen. Vend tilsidst hakket chokolade i dejen.
Form 25 lige store kugler med f.eks. en isske. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir (jeg bager kun 6 cookies af gangen). Sørg for at der er godt med mellemrum imellem hver kugle, da de flyder ud, når de bliver bagt. Bag kuglerne i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde rundt i kanten men stadig bløde i midten. Lad cookiesne køle af på en rist og server dem. Du kan evt. drysse en lille smule havsalt på hver cookie. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar