Veganske cookies - Veganske cookies med hakket chokolade
Opskrifter Livsstil Shop

Veganske cookies

Veganske cookies

Disse cookies, eller rettere sagt veganske cookies med hakket chokolade, er nogle af de bedste cookies, jeg har bagt. De er chewy, sprøde, bløde og helt perfekte. Da disse cookies er veganske er de selvfølgelig uden animalske produkter. Der er ikke æg i dejen og smør er byttet ud med plantesmør, og så er der også plantemælk i. Jeg har tilsat en masse hakket chokolade og det smager vidunderligt med den blanding. Jeg har efterhånden bagt mange cookies, og min mest populære opskrift er denne opskrift på chocolate chunk cookies.

 

Tip: Prøv at brune smørret, det smager skønt med den nøddeagtige smag i de søde cookies.

 

Lav en ekstra portion chocolate chunk cookies til fryseren

Når jeg bager chocolate chunk cookies, så laver jeg altid dobbeltportion. På den måde kan jeg fryse den ene halvdel ned (i kugler) og hurtigt tø op og bage. Så er det smaddernemt at servere friskbagte cookies, når lysten melder sig.

 

Opskrifter på flere cookies

Der er en masse andre opskrifter på lækre cookies her. Prøv eksempelvis de lækre cookies med peanutbutter her eller mine yndlings brownie-cookies her.

 

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Cookies til 6-8 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 25 min.
Ingredienser

Cookies (ca. 25 stk.)

150 g sukker

250 g brun farin

200 g blødt plantesmør, skåret i tern

1/2 dl plantemælk

1 tsk. salt

2 tsk. vaniljesukker

350 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

200 g hakket mørk vegansk chokolade

Fremgangsmåde

Cookies

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Pisk sukker, brun farin og plantesmør lyst og luftigt. Tilsæt plantemælk og pisk. Bland salt, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver og natron sammen og pisk det i dejen. Vend tilsidst hakket chokolade i dejen.

Form 25 lige store kugler med f.eks. en isske. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir (jeg bager kun 6 cookies af gangen). Sørg for at der er godt med mellemrum imellem hver kugle, da de flyder ud, når de bliver bagt. Bag kuglerne i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde rundt i kanten men stadig bløde i midten. Lad cookiesne køle af på en rist og server dem. Du kan evt. drysse en lille smule havsalt på hver cookie. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.