Cookies med havregryn og valnødder

Ved siden af mit job som Influencer har jeg også et lille job som babysitter et par gange om ugen. Det er altså verdens hyggeligste job, især fordi jeg elsker børn og har, lige siden jeg var 12 år, passet børn, både babyer og lidt større børn. Hos den (meget søde) familie, hvor jeg passer børn lige nu, der laver jeg også aftensmad til dem én gang om ugen, og bager en kage. I dag har jeg lavet lasagne med kylling og spinat til dem, og så har jeg også bagt disse lækre cookies med havregryn og valnødder. De blev simpelthen så gode, at jeg er nødt til at dele opskriften med jer. I ved sådan en cookie der er sprød udenpå og chewy indeni. Jeg skyndte mig at skrible opskriften ned, imens jeg stadig havde den i hovedet og så tog jeg lige et par iPhone billeder (derfor den lidt dårligere billedkvalitet, end jeg plejer at lægge op). Se mine andre cookie-opskrifter lige her.

Cookies med havregryn og valnødder
Ingredienser

Cookies med havregryn og valnødder (20-22 stk.):

150 g smø, blødt

100 g sukker

100 g brun farin

150 g hvedemel

50 g finvalsede havregryn

100 g valnødder, hakket

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

1 æg

Fremgangsmåde

Cookies med havregryn og valnødder:

Tænd ovnen på 175 C. Pisk det bløde smør med sukker og brun farin. Bland mel, havregryn, valnødder, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål og kom det i dejen. Pisk ægget i til sidst. Form lige store kugler af dejen, f.eks. med en isske. Læg dejkuglerne på en bageplade med bagepapir – de må ikke ligge for tæt, da de flyder lidt ud.  Bag cookies’ne i ca. 10-12 minutter til de er sprøde og gyldne. Lad dem køle lidt af på en rist og servér dem enten når de stadig er lidt lune eller helt afkølede. Opbevar cookies i en luftæt beholder i 3-4 dage. Velbekomme!

Tip: Du kan tilsætte mange forskellige ingredienser i denne cookie-dej. Prøv f.eks. hasselnødder, mørk chokolade eller tranebær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.