Rugcookies med chokolade - Opskrift på cookie med rugmel og chokolade
Opskrifter Livsstil Shop

Rugcookies med chokolade

Rugcookies med chokolade – Opskrift på sprøde og chewy cookies med rugmel, mørk chokolade og nødder. Disse cookies smager så godt, og de er bagt med rugmel i stedet for almindelig hvedemel. Jeg har lavet opskriften udfra min meget populære opskrift på chocolate chunk cookies. Jeg har halveret opskriften og tilsat kakao, rugmel, hakket mørk chokolade og hakkede mandler. Mandlerne kan skiftes ud med hakkede hasselnødder eller helt undlades.

Cookiesne flyder ikke så meget ud, når de bages i ovnen, så derfor kan man sagtens bage mange cookies på en gang. Dejen formes til ca. 15 lige store kugler med f.eks. en isske og bages først i 12 minutter og trykkes let flade og bages i yderligere 5 minutter til de er sprøde rundt i kanten, imens de stadig er bløde i midten.

Når jeg bager cookies, så bager jeg altid dobbeltportion, sådan så jeg kan fryse den ene halvdel ned (i kugler) og hurtigt tø op og bage. Så er det smadder nemt at servere friskbagte cookies. Der er en masse andre opskrifter på cookies her. Rigtig god fornøjelse!

 

Rugcookies med chokolade

Cookies til 4-6 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Cookies (ca. 15 stk.)

100 g sukker

150 g brun farin

1/2 tsk. salt

1 tsk. vaniljesukker

130 g smør, smeltet

1 æg

150 g rugmel

50 g kakao

1/2 tsk. bagepulver

50 g hakket mørk chokolade

50 g hakkede mandler eller hasselnødder

Fremgangsmåde

Cookies

Bland sukker, brun farin, salt og vaniljesukker sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør og rør det sammen med. Rør ægget i. Bland mel og bagepulver sammen og bland det i skålen. Rør det hele sammen til en ensartet og blød dej. Tilsidst tilsættes hakket chokolade og mandler. Stil dejen på køl imens ovnen varmer op.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Form ca. 15 lige store kugler med f.eks. en isske. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kuglerne i ca. 12 minutter og tryk dem let flade og bag dem i yderligere 5 minutter til de er sprøde rundt i kanten men stadig bløde i midten. Lad cookiesne køle af på en rist og server dem. Du kan evt. drysse en lille smule havsalt på hver cookie. Rigtig god fornøjelse.

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven