Vaniljekranse - Opskrift på de bedste vaniljekranse som kan sprøjtes ud
Opskrifter Livsstil Shop

Vaniljekranse

Glædelig 23. december. Min absolut favorit julesmåkage er vaniljekranse. Jeg elsker vaniljekranse og vanilje er, sammen med chokolade selvfølgelig, en af mine yndlings ingredienser. I er flere, der har spurgt, om jeg ikke ville dele en opskrift på vaniljekranse, som kan sprøjtes ud med sprøjtepose, og som ikke flyder for meget ud i ovnen. Denne opskrift er meget nem at sprøjte ud. Jeg sprøjtede faktisk 3 størrelser vaniljekranse ud og brugte 3 forskellige tyller. De store i cookie størrelse lavede jeg med denne tyl(*reklamelink), de mellemstore lavede jeg med denne tyl (*reklamelink) og til de mindste brugte jeg denne tyl (*reklamelink). Du kan selvfølgelig bare lave lige den størrelse du synes, men husk at bagetiden afhænger af størrelsen, fra ca. 7-8 min. til ca. 11-13 min. Af denne portion vaniljekransedej bagte jeg 3 bageplader småkager: Ca. 18 store, 20 mellem og 45 små.

Hvis du vil bage andre småkager, så prøv også mine nemme pebernødder, ingefærsmåkager med citron eller brunkagefigurer. Rigtig god fornøjelse!

Vaniljekranse

Forberedelse 15 min. /
Ingredienser

Vaniljekranse

100 g mandler

1 vaniljestang

300 g hvedemel

125 g kartoffelmel

400 g koldt smør, skåret i tern

250 g sukker

1 æg

Fremgangsmåde

Vaniljekranse

Skold mandlerne og smut dem. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af sukkeret. Hak vaniljestangen ud i små stykker. Kom mandler, det hjemmelavede vaniljesukker og hakket vaniljestang op i en minihakker og hak det hele til  det er fint hakket. I en foodprocessor blandes mel og kartoffelmel sammen. Tilsæt smørret og kør hurtigt til smørret er smuldret i melet. Tilsæt sukker og mandel-vanilje blandingen og rør det sammen. Slå et æg ud i dejen og saml hurtigt dejen til den er ensartet. Det er en blød dej, for at den nemt kan sprøjtes ud.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Kom 1/3 del af dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl (afhængig af hvor store du vil have dine vaniljekranse). Beklæd en bageplade med bagepapir og sprøjt dejen ud i kranse. Der skal være lidt mellemrum mellem vaniljekransene, da de flyder lidt ud under bagning. Gentag dette til du har brugt alt dejen. Bag vaniljekransene i ca.   10-13 minutter til de er let gyldne og sprøde. Bagetiden afhænger af hvor store kranse du har lavet.

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven