Opskrifter Livsstil

Ingefærsmåkager med citron

En lille ekstra juleopskrift har sneget sig ind på bloggen i dag, og det er en opskrift på sprøde ingefærsmåkager, der smager dejligt af ingefær og citron. Småkagerne er virkelig nemme at lave og dejen behøver ikke at ligge på køl, ligesom med mange andre julesmåkager. Disse småkager er forholdsvis nye i vores familie, vi bagte dem også sidste år og vi synes alle sammen, at de smagte så godt! Jeg har lavet småkagerne lidt store, men de kan sagtens laves mindre, så skal de blot have mindre tid i ovnen. Opbevar kagerne i en kagedåse, hvor de kan holde sig længe. Det er dog vigtigt at småkager ikke er for bløde, for så kan de ikke holde sig særligt længe. Rigtig god fornøjelse!

Ingefærsmåkager med citron

Småkager til 10 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 30 min.
Ingredienser

Ingefærsmåkager (ca. 28 store småkager eller 56 små)

250 g hvedemel

125 g smør

225 g rørsukker

1 spsk stødt ingefær

1 tsk fintrevet frisk ingefær

1 tsk fintrevet citronskal

1 tsk stødt nelliker

1 nip salt

1/2 tsk natron

1 æg

Fremgangsmåde

Ingefærsmåkager

Smuldre hvedemel og smør sammen til det ligner savsmuld. Tilsæt rørsukker, stødt ingefær, frisk ingefær, citronskal, nelliker, salt og natron og bland det rundt. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt med hænderne.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Del dejen i 2 dele og rul hver del ud til en tyk pølse. Skær dejpølserne ud i 28 stykker af ca. 2×2 cm og tril dem til kugler. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg kuglerne på og tryk dem lidt flade. Sørg for at der er mellemrum mellem hver kugle. Bag kuglerne i ca. 16-20 minutter (afhængig ag hvor store småkagerne er) til de bliver gyldne og sprøde og ikke for bløde. Men hold gerne øje med kagerne undervejs, da ovne er forskellige, så måske skal dine have mere eller mindre. Spis småkagerne med det samme eller opbevar dem i en kagedåse et tørt sted. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.