Hjemmelavede pebernødder - Opskrift på de bedste pebernødder
Opskrifter Livsstil Shop

Hjemmelavede pebernødder

Glædelig 4. december. Mhh hjemmelavede pebernødder, så er det da for alvor jul. Jeg har lige bagt sådan en portion og her dufter himmelsk af jul og julebag. Disse pebernødder er virkelig gode og er meget hurtige at lave. Det er et sjovt og hyggeligt bageprojekt, hvor hele familien kan være med, især små børn kan være med til at trille dejen til kugler. Jeg har selv tilsat de forskellige krydderier der hører til i sådan en pebernødde-dej, men man kan også købe en færdiglavet krydderiblanding til formålet. Det er faktisk også på tide, at jeg poster en opskrift på pebernødder, for jeg kan se i mine statistikker her på bloggen, at I er rigtig mange, der søger på pebernødder her, men uden held. Jeg håber, at I kan lide opskriften. Rigtig god fornøjelse!

Små søde sager til 8-10 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 40 min.
Ingredienser

Pebernødder (ca. 100 stk)

125 g smør, stuetemp.

100 g sukker

1/2 dl piskefløde

250 g mel

1/2 tsk stødt ingefær

1/2 tsk stødt kanel

1/2 tsk stødt nellike

1/2 tsk sort peber

1/2 stødt kardemomme

1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk natron

Fremgangsmåde

Pebernødder

Pisk smør, sukker og piskefløde sammen i en skål med en håndmixer. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål og bland dem i smørblandingen. Ælt dejen hurtigt sammen med hænderne til dejen er ensartet.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Del dejen i to stykker og rul stykkerne ud til lange pølser. Skær pølserne ud til pebernødder på ca. 1×1 cm og tril dem til kugler. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg kuglerne på. Bag kuglerne i ca. 14 minutter til de bliver gyldne. Spis pebernødderne med det samme eller opbevar dem i en kagedåse et tørt sted. Velbekomme!

Bedøm denne ret

5 Comments
  1. Glæder mig til at bage disse meget snart – de ser super lækre ud! Nogen idé om ca. hvor længe de kan holde sig i en kagedåse? 🙂

    1. Dejligt! Det med holdbarheden bliver ikke et problem…:-) Men de kan holde sig i mange uger, hvis blot kagedåsen lukker tæt. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  2. Kan man lave dejen dagen før og ligge den i køleskabet til dagen efter hvor man laver dem?

    1. Ja, det kan man sagtens 🙂 Tag blot dejen ud i god tid inden den skal trilles til kugler, så den ikke er for hård 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.