Tyrkisk pasta – Opskrift på Anna Pauls virale Turkish Pasta med oksekød, dressing, smørsauce og tomater. Denne lækre, smagfulde og nemme pastaret består af pasta, som toppes med en yoghurtdressing, krydret smørsauce, krydret sprødt oksekød, friske tomater og hakket persille. En super nem pastaret, som er perfekt at servere til frokost og også til aftensmad.
Jeg har set denne pastasalat flere gange på de sociale medier og var lidt skeptisk første gang jeg så den, men jeg må indrømme, at jeg blev meget positivt overrasket, da jeg kastede mig ud i at lave den alligevel. Det er en ret der nemt og hurtigt kan laves til hverdag og så er det også en god frokost at have med i madpakken.
Smørsaucen kan sagtens undværes, hvis man synes det er for fedt. Jeg har lavet yoghurtdressingen med græsk yoghurt 10%, men brug også gerne 2% eller creme fraiche i stedet for. Der er jo ikke så mange grøntsager i denne ret, men det kan man nemt tilføje f.eks. ved at stege lidt peberfrugt eller squash sammen med kødet. Ovenpå retten kan der tilføjes agurker eller majs sammen med tomaterne. Retten bygges op med pasta i bunden, dressing, kød, smørsauce og så tomater og persille. Man kan også vende det hele sammen og servere pastaretten i en stor skål.
Prøv også min opskrift på Cæsar pastasalat. Rigtig god fornøjelse!
Tyrkisk pasta
Ingredienser
Krydret oksekødFremgangsmåde
Krydret oksekød
Svits løg i olivenolie på en pande. Skru godt op for varmen og tilsæt hakket oksekød. Tilsæt krydderier og hak kødet ud i små stykker. Lad kødet stege ved høj varme til de tager farve og bliver sprødt. Stil til side.
Smørsauce
Smelt smør i en lille gryde sammen med paprika og tørrede chiliflager. Stil til side.
Yoghurtdressing
Rør yoghurt sammen med presset hvidløg, citronsaft og salt og peber.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand.
Fordel pasta i skåle/tallerkener og top med dressing, krydret oksekød, smørsauce, tomater, persille og server retten straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar