Cæsar pastasalat – Cæsar salat med pasta, kylling, croutoner og dressing, som den klassiske salat. En cæsar salat er altid en sikker vinder og det er en salat jeg tit bestiller, når jeg er på cafe. Jeg har lavet salaten i en udvidet udgave med pasta. Salaten er meget fyldig, og kan sagtens gøre det ud for et måltid, da salaten mætter mere, når der er pasta i. Der er også den klassiske dressing, hvor der bl.a. er ansjosfileter i, som giver en virkelig god smag af salt og umami. Croutonerne kan enten købes eller laves selv. Rigtig god fornøjelse!
Croutoner
4 skiver godt brød, f.eks. surdejsbrød
Olivenolie
Havsalt
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Skær brødskiverne i små tern og kom brødternene på en bageplade med bagepapir og dryp olivenolie på og drys med salt. Bag i ovnen i ca. 20 minutter til de får farve og er blevet sprøde.
Prøv også min opskrift på cæsar salat med sprøde kyllingestykker og bacon. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Cæsar pastasalat
2 stk. kyllingebryster
Olivenolie
Salt og peber
Cæsar dressing
200 g creme fraiche
100 g mayonnaise
1-2 sardinfileter
Saften fra 1/2 citron
1 fed hvidløg
Peber
Evt. salt
Derudover
400 g pasta, kogt
1 stort salathoved, iceberg eller romaine
Brødcroutoner
Parmesan, revet
Fremgangsmåde
Cæsar pastasalat
Steg kyllingebryster på en pande i olivenolie og krydr med salt og peber. Steg til kyllingen er gennemstegt.
Cæsar dressing
Kan laves et par dage i forvejen og opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder: Blend ingredienserne sammen til en ensartet, lidt tynd, dressing. Smag evt. til om der skal mere salt eller peber i.
Ved servering
Skær eller riv salaten ud i mindre stykker. Fordel salaten på et stort fad. Skær kyllingen ud i passende stykker og anret ovenpå salaten, fordel pasta, croutoner og parmesan på og dryp dressingen udover. Server straks. Velbekomme!