Twistede dobbeltkarameller – Opskrift på snoede karameller af 2 slags
Opskrifter Livsstil Shop

Twistede dobbeltkarameller

Indlægget er lavet i samarbejde med DanSukker

Twistede dobbeltkarameller – Opskrift på snoede karameller af 2 slags karamel. Disse snoede eller twistede karameller, består af et lag af vaniljekaramel med havsalt og et lag af chokoladekaramel. Karamelmassen skæres ud til aflange karameller, som snoes. De to varianter smager helt vidunderligt sammen. Karamelmassen får en virkelig lækker og sej konsistens. Jeg har brugt økologisk danskproduceret sukker, lys sirup og mørk sirup fra DanSukker til karamellerne. Den lyse sirup bruges til det lyse vaniljekaramel-lag med havsalt og den mørke sirup bruges til chokoladekaramel-laget.

Det er ikke svært at koge karameller, men det tager lidt tid at koge massen ind, til gengælde er det alt ventetiden værd. Det tager ca. ½ time for massen at blive til en tyk og gylden karamel, men måske tager det kortere eller længere tid hos dig – det er meget forskelligt. Karamellen skal i hvert fald have en temperatur på 124-125 C, før den er kogt færdig. Når karamelmassen er klar, kan du lave karameltesten: Dryp en smule karamelmasse i et glas med koldt vand – karamellen skal samle sig, og man skal kunne rulle den til en kugle. Kan du ikke det, skal massen koge lidt længere. Pas på at du ikke brænder dig på den varme karamelmasse, og lad ikke børn kaste sig ud i projektet alene.

Karamellerne pakkes ind i mellemlægspapir, bagepapir kan også bruges, så de ikke klistrer sammen. Samtidig kan de nemt foræres væk, pakket fint ind i cellofan eller et syltetøjsglas. Jeg elsker at lave julegodter og spiselige gaver med min familie, for det får os alle i julestemning. Jeg lover dig, at disse karameller også vil bringe julehumøret frem hos dig og dem, som er de heldige modtagere af de hjemmelavede godter. Rigtig god fornøjelse!

Karameller til 10-12 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 2 t. / I alt + 4 t.
Ingredienser

Saltkaramel-lag (ca. 40 stk.)

100 g smør

250 g DanSukker sukker

2 dl piskefløde

145 g DanSukker lys sirup

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. havsalt

Chokoladekaramel-lag

100 g smør

250 g DanSukker sukker

2 dl piskefløde

145 g DanSukker mørk sirup

1 tsk. vaniljesukker

4 spsk. kakaopulver

Fremgangsmåde

Saltkaramel-lag

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde. Kog op ved middelvarme under omrøring. Kog karamellen til den når 124-125 C. Den skal boble og tykne. Lav evt. karameltesten.

Beklæd en form på ca. 20×25 cm med bagepapir og hæld karamellen i formen. Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur i ca. 1 time, inden du hælder chokoladekaramelmassen på.

Chokoladekaramel-lag

Kom alle ingredienserne op i en tykbundet gryde. Kog op ved middelvarme under omrøring. Kog karamellen til den når 124-125 C. Den skal boble og tykne. Lav evt. karameltesten.

Lad karamelmassen afkøle i ca. 30 min, så den ikke er for varm og smelter det første lag karamel. Hæld karamellen ovenpå saltkaramel-laget i formen og fordel laget med en paletkniv. Lad karamellen afkøle helt ved stuetemperatur.

Herefter skæres karamellen ud til aflange karameller, som kan snoes. Du kan naturligvis også bare skære karameller ud i lige den facon, der passer dig. Pak karamellerne ind i bagepapir eller mellemlægspapir. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments
    1. Ja, de kan opbevares på køl, men også ved stuetemperatur, dog holder de længere tid på køl 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.