Opskrifter Livsstil

Fredagshygge: Hjemmelavet fudge

Fredagshygge tyvstarter i dag på juleopskrifter og hjemmelavet fudge må da siges at være en vaskeægte juleopskrift. Det er virkelig nemt at lave fudge selv og det kræver kun ganske få ingredienser. I selve fudgemassen kan der tilsættes forskellige smage f.eks. vanilje, lakrids, bærpulver, tørrede tranebær eller hakkede nødder. Denne fudge er bare helt almindelig og lavet med hvid chokolade. Chokoladen kan erstattes af mørk chokolade eller mælkechokolade. Server fudgen sammen med andre julegodter til julehyggen eller pak fudgen fint ind og giv den i værtindegave. Rigtig god Fornøjelse!

 

Fredagshygge: Hjemmelavet fudge

Dessert til 10-12 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 2 t. / I alt 2 t 10 min.
Ingredienser

Fudge (ca. 40 stk.)

3 dl piskefløde

250 g sukker

2 dl lys sirup

2 tsk flagesalt

100 g smør, skåret i tern

180 g hvid chokolade, finthakket

Fremgangsmåde

Fudge

Kom piskefløde, sukker, sirup og salt i en tykbundet gryde og kog det op, imens du rører i gryden undervejs. Kog massen til den når 124 C. Det tager ca. 25-30 minutter. Tag herefter gryden af varmen og tilsæt smør og hvid chokolade og rør det godt rundt til det hele er smeltet.

Beklæd en form på  21 x 21 cm med bagepapir og hæld fudgen i formen. Stil formen på køl indtil fudgen har sat sig (tager ca. 1-2 timer) og skær den ud i lige store stykker og server. Opbevar fudgen på køl i en lufttæt beholder (den kan holde sig i et par uger på køl). Velbekomme!

Bedøm denne ret

5 Comments
  1. Kan man smage den hvide chokolade? Er nemlig ikke så vild med hvid chokolade..
    Men de lyder virkelig som nogle karameller for mig;)

    1. Jeg synes ikke rigtig man kan smage chokoladen, de smager bare som almindelig fudge 🙂 Du kan prøve at lave dem med mælkechokolade eller mørk chokolade i stedet for 🙂

  2. Har du prøvet at lave den med lakrids? I så fald hvor meget lakrids kom du i og brugte du stadigvæk hvid chokolade?

    1. Jeg har ikke lavet den med lakrids, men ville stadig bruge hvid chokolade og ville måske tilsætte 2-3 tsk lakridspulver 🙂

  3. Jeg lavede forleden helt alm flødekarameller som desværre blev stenhårde selvom der i opskriften stod “bløde” og de blev varmet op til 123-125 grader som der stod. Men er det mon så fordi man efter har varmet denne opskrift op til 124 grader kommer den kolde smør og chokolade i at det bliver blødt? ☺️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.