Tunacado ala Joe & The Juice - Hjemmelavet Tunacado sandwich
Opskrifter Livsstil Shop

Tunacado ala Joe & The Juice

Tunacado ala Joe & The Juice – Opskrift på hjemmelavet tunacado sandwich ala Joe & The Juice. Tunacado er min favorit sandwich hos Joe & The Juice, og nu har jeg prøvet at lave den selv. Det er svært at ramme smag og udseende på brødet, som de bruger, men jeg synes faktisk, at jeg har ramt det ret godt. Opskriften på brødene er inspireret af min opskrift på hjemmelavede panini brød (her kan du også se step by step billeder af, hvordan brødene skal formes), jeg har bare tilsat malt sirup, manitoba mel, hørfrø og solsikkekerner, som giver bid og en lidt grovere tekstur.

Fyldet i en tunacado sandwich er en lækker tunsalat med forårsløg og frisk dild. Jeg har også tilsat list tabasco for at gøre den en smule spicy. Man kan også tilsætte jalapenos. Derudover er der pesto, tomatskiver og avocado i sandwichen.

Det er ikke fordi det er svært at bage panini brød selv, men selve fremgangsmåden tager lidt længere tid end når man normalt bager brød, da dejen består af to dele: fordej og selve dejen. Fordejen eller fermenteringen består kun af 3 ingredienser: gær, mel og vand. Ingredienserne røres sammen aftenen inden selve dejen til paninibrødene skal laves. Denne metode gør at dejen bliver virkelig lækker og får en skøn smag og en lidt “sej” struktur. Denne metode kan også bruges til andre brødopskrifter. Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser

Fordej

2 g gær

1,5 dl vand

250 g hvedemel

Dej

12 g gær

3 dl vand

2 spsk mørk maltsirup

300 g hvedemel

200 g manitoba hvedemel

50 g hørfrø

50 g solsikkekerner

10 g salt

2 spsk olivenolie

Tunsalat

2 dåser tun, gerne i olie

65 g mayonnaise

Saften fra 1/2 citron

2 stængler forårsløg, skåret i tynde skiver

1 bundt frisk dild, finthakket

Evt. tabasco

Smag til med salt og peber

Derudover

Pesto

3-4 tomater, skåret i skiver

1 avocado, skåret i lange skiver

Salt og peber

Fremgangsmåde

Fordej

Rør gær ud i vandet og tilsæt melet. Rør godt rundt med en ske eller hænderne til dejen lige samler sig. Smør en skål med olie og kom fordejen heri. Beklæd skålen med husholdningsfilm og stil dejen på køl natten over (mindst 8 timer).

Dej

Rør gæren ud i vandet i en røreskål. Tilsæt de øvrige ingredienser samt fordejen. Ælt dejen i ca. 10 minutter med dejkrogen til dejen slipper skålen og bliver blank og smidig. Dejen skal være lidt klistret. Smør skålen med olivenolie, dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve i 40 minutter ved stuetemperatur.

Del herefter dejen i 12 lige store dele af ca. 100 g hver. Form hver del til boller. Lad dem hæve 15 minutter.

Kom lidt olivenolie på bordet og dine hænder, så er det nemmere at arbejde med dejen.

Rul hver bolle ud til en aflang bolle. Fold den ene lange side ind mod midten og saml den anden side ind over og saml med fingrene ved at presse dejen let sammen. Pres også enderne let sammen. Vend samlingen nedad og rul dejen let ud igen og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad brødene hæve i 15 minutter imens ovnen tændes på 175 C varmluft.

Bag brødene i midten af ovnen i ca. 16-18 minutter. Brødene skal ikke få farve, de skal være lyse. Lad brødene afkøle på en rist.

Tunsalat

Rør alle ingredienserne sammen med en gaffel og smag til med salt og peber og evt. tabasco.

Varm brødene i en panini-toaster, skær brødene over og smør pesto på, kom tunsalat, tomatskiver, avocado, salt og peber på. Klap sandwichen sammen og server straks. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.