Hjemmebagte panini brød - Opskrift på de bedste hjemmebagte paninibrød
Opskrifter Livsstil Shop

Hjemmebagte panini brød

Hjemmebagte panini brød – Opskrift på perfekte hjemmebagte paninibrød og sandwichbrød. Disse hjemmebagte paninibrød er så lækre og de smager virkelig skønt. Jeg har delt et indlæg før med lækre panini opskrifter med god inspiration til lækkert fyld, men her deler jeg opskriften på selve brødet. Det er ikke fordi det er svært at bage panini brød selv, men selve fremgangsmåden tager lidt længere tid end når man normalt bager brød, da dejen består af to dele: fordej og selve dejen. Men jeg lover, at det er hele ventetiden og arbejdstiden værd. Jeg har prøvet at beskrive fremgangsmåden på bedste vis, men ellers har jeg filmet en reels på Instagram med foldemetoden. Brødene kan bruges som panini brød som fyldes med f.eks. pesto, tomater, basilikum og mozzarella, som varmes i en panini-toaster. Jeg bruger denne maskine (*reklamelink) som er genialt, da man kan skifte pladerne til f.eks. vafler, toast, panini osv. Derudover kan brødene bruges som almindelige sandwich brød.

Fordej/starter

Fordejen eller fermenteringen består kun af 3 ingredienser: gær, mel og vand. Ingredienserne røres sammen aftenen inden selve dejen til paninibrødene skal laves. Denne metode gør at dejen bliver virkelig lækker og får en skøn smag og en lidt “sej” struktur. Denne metode kan også bruges til andre brødopskrifter. Rigtig god fornøjelse!

 

Jeg har fundet massere af inspiration til denne opskrift på denne blog.

Brød, Panini, til 6-12 personer
Forberedelse 1 dag / Tilberedning 1 dag / I alt 1 dag
Ingredienser

Fordej

2 g gær

1,5 dl vand

250 g hvedemel

Dej

12 g gær

3 dl vand

2 spsk honning

500 g hvedemel

10 g salt

2 spsk olivenolie

 

Fremgangsmåde

Fordej

Rør gær ud i vandet og tilsæt melet. Rør godt rundt med en ske eller hænderne til dejen lige samler sig. Smør en skål med olie og kom fordejen heri. Beklæd skålen med husholdningsfilm og stil dejen på køl natten over (mindst 8 timer).

Dej

Rør gæren ud i vandet i en røreskål. Tilsæt de øvrige ingredienser samt fordejen. Ælt dejen i ca. 10 minutter med dejkrogen til dejen slipper skålen og bliver blank og smidig. Dejen skal være lidt klistret. Smør skålen med olivenolie, dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve i 40 minutter ved stuetemperatur.

Del herefter dejen i 12 lige store dele af ca. 100 g hver. Form hver del til boller. Lad dem hæve 15 minutter.

Kom lidt olivenolie på bordet og dine hænder, så er det nemmere at arbejde med dejen.

Rul hver bolle ud til en aflang bolle. Fold den ene lange side in mod midten og saml den anden side ind over og smal med fingrene ved at presse dejen let sammen. Pres også enderne let sammen. Vend samlingen nedad og rul dejen let ud igen og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad brødene hæve i 15 minutter imens ovnen tændes på 175 C varmluft.

Bag brødene i midten af ovnen i ca. 16-18 minutter. Brødene skal ikke få farve, de skal være lyse. Lad brødene afkøle på en rist. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

8 Comments
  1. Hej,

    Jeg har lige bagt dem, de er så lækre. Jeg kunne dog godt tænke mig, at de blev lidt grovere. Hvilken slags mel vil du anbefale og hvordan ift. mål? Er det halv hvedemel/halv groft mel?

    Jeg elsker dine opskrifter, dejlig forståelige!

    1. Dejligt at høre! Ja, halv hvedemel halv groft mel 🙂 Det kan f.eks. være fuldkornshvedemel eller grahamsmel 🙂 Kh Frederikke

    1. Den skal egentlig bare tilsættes i røreskålen med de andre ingredienser og så æltes sammen 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.