Tiramisu islagkage - Islagkage med mascarpone is og ladyfingers

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL JULEN HER!

Dansk English
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tiramisu islagkage

Tiramisu islagkage – Opskrift på den bedste tiramisu islagkage med kaffebrownie, ladyfingers, mascarpone is og kakaodrys. Denne islagkage er en af mine favoritter. Islagkagen smager virkelig godt med fudgy browniebund med kaffe, ladyfingers dyppet i kaffe, amaretto og kakao og så den mest cremede is med mascarpone, vanilje, kondenseret mælk og piskefløde. Når islagkagen har stået i fryseren, så pyntes den med kakao og revet mørk chokolade. Den kan enten serveres med det samme, når den lige har stået ude i 15-20 min., eller den kan kommes tilbage i fryseren.

Jeg har efterhånden lavet en del forskellige tiramisu opskrifter:

Klassisk tiramisu

Tiramisu brownie med mascarpone mousse

Tiramisu cheesecake

Tiramisu cookies

Tiramisu islagkagen er en oplagt dessert at servere til gæster, f.eks. til nytårsaften. Islagkagen kan med fordel forberede nogle dage eller et par uger i forvejen, så er det nemt at tage den op lidt inden servering og blot pynte med kakao og chokolade. Amarettoen kan sagtens undlades, hvis man ikke er til den stærke spiritus smag. Rigtig god fornøjelse!

Tiramisu islagkage

Opskrift til 10-12 personer

Ingredienser

Browniebund
Mascarpone is
Desuden

Fremgangsmåde

Browniebund

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Beklæd en springform på 23 cm med bagepapir i bunden og smurt med smør.

Smelt chokolade, smør og kaffe i en gryde ved svag varme. Når det er smeltet piskes sukkeret i. Tag gryden af varmen og rør æggene i chokolademassen. Til sidst tilsættes melet og der røres igen til dejen er homogen.

Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 20-25 min. Kagen skal føles ubagt, når den kommer ud af ovnen, men den sætter sig, når den kommer på køl. Stil browniebunden på køl i 2 timer.

Mascarpone is

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, mascarpone og flormelis i en skål og pisk det sammen. Tilsæt kondenseret mælk og lidt af fløden, imens der piskes. Tilsæt det resterende fløde og pisk til massen laver små toppe og er blevet mere fast.

Bland kaffe, kakao og amaretto sammen. Dyp ladyfingers i kaffeblandingen.

Beklæd indersiden af springformen med kageplast. Placer ladyfingers på browniebunden. Hæld mascarpone isen på og smør det ud, så det lægger i et jævnt lag. Stil kagen i fryseren i min. 8 timer, men helst til dagen efter.

Fjern springformen og kageplast. Placer islagkagen på et fad. Drys med kakao og revet mørk chokolade. Stil islagkagen tilbage i fryseren indtil servering eller server kagen, når den har stået ude i 15-20 min. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar