Svenske kødboller (som IKEA) - De bedste svenske kødboller ala IKEA
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Svenske kødboller (som IKEA)

Svenske kødboller (som IKEA) – Opskrift på de bedste svenske kødboller serveret med kartoffelmos, flødesauce, tyttebærsyltetøj og syltede agurker ala IKEA. Denne ret er fuldstændig vidunderlig og inspireret af den svenske ret “Köttbullar med potatispure, lingonsylt och pressgurka”. Det er en typisk svensk ret, men de fleste kender den nok også fra IKEA’s restauranter, hvor denne ret er på menuen. Det er super nemt og endnu mere lækkert, at lave retten selv. Det er rigtig weekendmad med masser af god smag og lækkerhed.

Retten består af små kødboller, som både er lavet med hakket oksekød og hakket kalv/flæsk, oksefond og pankorasp. Kødbollerne kommes i en lækker cremet og smagfuld flødesauce. Det serveres med kartoffelmos, tyttebærsyltetøj og syltede agurker. En rigtig børnevenlig ret. Rigtig god fornøjelse!

Svenske kødboller (som IKEA)

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Kødboller
Kartoffelmos
Flødesauce
Drudover

Fremgangsmåde

Kødboller

Bland mælk og pankorasp sammen og lad det stå i 5 min.

Komhakket kød, oksefond, løg, salt og peber, og rasp/mælk op i en skål. Rør det godt sammen til en ensartet fars. Form farsen til ca. 25 små kødboller. Steg kødbollerne til de er gennemstegte på en pande med smør.

Kartoffelmos

Kog kartoflerne møre i saltet vand. Hæld vandet fra og press kartoflerne igennem en kartoffelpresser eller mos dem med en elpisker. Tilsæt mælk og smør og rør det godt rundt. Smag til med salt.

Flødesauce

Lav saucen imens kartoflerne koger: Smelt smør på panden fra de stegte kødboller. Drys mel på og tilsæt mælk. Pisk det godt rundt og tilsæt fløde. Lad den simre under omrøring. Tilsæt sovsekulør, oksefond og tyttebærsyltetøj. Tilsæt kødbollerne.

Anret retten med kartoffelmos, flødesauce med kødboller, tyttebærsyltetøj og syltede agurker. Velbekomme!

 

 

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar