Svenske kødboller (som IKEA) – Opskrift på de bedste svenske kødboller serveret med kartoffelmos, flødesauce, tyttebærsyltetøj og syltede agurker ala IKEA. Denne ret er fuldstændig vidunderlig og inspireret af den svenske ret “Köttbullar med potatispure, lingonsylt och pressgurka”. Det er en typisk svensk ret, men de fleste kender den nok også fra IKEA’s restauranter, hvor denne ret er på menuen. Det er super nemt og endnu mere lækkert, at lave retten selv. Det er rigtig weekendmad med masser af god smag og lækkerhed.
Svenske kødboller (som IKEA)
Ingredienser
KødbollerFremgangsmåde
Kødboller
Bland mælk og pankorasp sammen og lad det stå i 5 min.
Komhakket kød, oksefond, løg, salt og peber, og rasp/mælk op i en skål. Rør det godt sammen til en ensartet fars. Form farsen til ca. 25 små kødboller. Steg kødbollerne til de er gennemstegte på en pande med smør.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne møre i saltet vand. Hæld vandet fra og press kartoflerne igennem en kartoffelpresser eller mos dem med en elpisker. Tilsæt mælk og smør og rør det godt rundt. Smag til med salt.
Flødesauce
Lav saucen imens kartoflerne koger: Smelt smør på panden fra de stegte kødboller. Drys mel på og tilsæt mælk. Pisk det godt rundt og tilsæt fløde. Lad den simre under omrøring. Tilsæt sovsekulør, oksefond og tyttebærsyltetøj. Tilsæt kødbollerne.
Anret retten med kartoffelmos, flødesauce med kødboller, tyttebærsyltetøj og syltede agurker. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar