Svenske “Knäck” karameller med mandler og havsalt

Svenske “Knäck” karameller med mandler og havsalt er et must her i julen. Lækre karameller, som er hårde udenpå og seje indeni. De smager faktisk fuldstændig som Daim! Jeg har lavet mine med smuttede hakkede mandler, men man kan også tilsætte lakridspulver, peanuts, knuste slikstokke eller lade dem være, som de er.

Jeg er overbevist om, at der bort en lille svensker indeni mig. Jeg elsker alt, hvad der har med Sverige og svensk mad og kager at gøre. Alt er bare så hyggeligt, fint og lige lidt ekstra af alt. Især deres slik og kager!! Her er nogle af mine andre svenske opskrifter: Svenske Luciaboller, Svensk Kladdkaka med Daim mousse eller  Svenske Semlor.  Rigtig god fornøjelse!

 

Svenske "Knäck" karameller med mandler og havsalt
Ingredienser

“Knäck” karameller med mandler og havsalt (ca. 30 stk):

2 dl piskefløde

2 dl lys sirup

2 dl sukker

2 spsk. smør

120 g hakkede, smuttede mandler

Havsalt

30 mini muffinsforme* (reklamelink), der kan tåle varme

Fremgangsmåde

“Knäck” karameller med mandler og havsalt:

Kom piskefløde, sirup og sukker i en tykbundet gryde og kog det op til det bobler. Når det bobler skrues der ned for varmen. Karamellen skal stadig boble. Rør i karamellen med jævne mellemrum, så den ikke brænder på, men ellers kan den stå at passe sig selv. Kog karamellen indtil den når 135-140 C. Det tager ca. 40 minutter. Når karamellen har nået temperaturen tilsættes smørret. Stil formene klar og kom lidt hakkede mandler i hver form. Fyld dem med den varme karamel og drys herefter med havsalt. Stil karamellerne på køkkenbordet til de har sat sig. Opbevar karamellerne på køl i en lufttæt beholder. Velbekomme!

Tip: Hvis du ikke lige har et sukkertermometer, så kan du lave karameltricket: Kom koldt vand i et glas og lad en smule karamel dryppe ned i vandet, og hvis du kan forme en lille sammenhængende kugle af karamel, så er den klar!

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.