Svampesauce – Nem opskrift på cremet og smagfuld sauce med blandede svampe, timian og sennep. Jeg elsker sauce og det hører sig til et lækkert måltid. Denne sauce består af løg og hvidløg som sauteres i smør, hvorefter der tilsættes svampe, som steges med. Der hældes fløde, bouillon, frisk timian, sennep og balsamico glaze ved. Saucen skal stå at koge lidt ind, så den kan tykne. Hvis du synes, så kan du tilsættes sovsekulør. Jeg har brugt en blanding af brune markchampignoner og kejerhatter, men brug gerne de svampe, som du bedst kan lide.
Jeg smager saucen til med grov sennep, hvor der er hele sennepskorn i, da jeg synes det giver en lækker smag, men man kan også bruge dijonsennep.
Det smager også godt, hvis saucen flamberes ved at hælde lidt cognac i de sauterede løg og hvidløg, og sætte ild til det, inden der hældes bouillon og fløde på. Det giver en utrolig lækker smag. Saucen er perfekt at servere med et godt stykke kød, f.eks. denne langtidsstege culottesteg. Tilsæt gerne noget af saften fra kødet i saucen.
Prøv også nogle af mindre andre sauceopskrifter f.eks. en hjemmelavet bearnaisesauce. Rigtig god fornøjelse!
Svampesauce
Ingredienser
Fremgangsmåde
Smelt smør i en gryde. Steg løg og hvidløg klare i smørret. Steg svampene med til væsken er fordampet og svampene tager lidt farve. Tilsæt timian bouillon og piskefløde. Lad det koge op, så det kan tykne lidt, i ca. 10 min.
Smag til med grov sennep, balsamico, salt og peber. Tilsæt evt. sovsekulør. Server herefter saucen. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar