Surdejsflutes - Nemme sprøde og luftige koldhævede surdejsflutes

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ FASTELAVNSBOLLER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Surdejsflutes

Surdejsflutes – Opskrift på sprøde og luftige surdejsflutes med flotte lufthuller. Disse koldhævede surdejsflutes har jeg lavet ud fra min opskrift på surdejsboller, dog med lidt småjusteringer. De er sprøde, luftige, saftige og så har de en fantastisk god smag. Dejen æltes på røremaskine, så det er nemt og hurtigt i forhold til de surdejsbrød, hvor man folder dejen over nogle timer. Flutes er så nemt at lave, da den færdige dej blot skæres ud til 2-3 aflange stykker, som kommes over på bagepapir og bages ved høj varme.

Prøv også min opskrift på lækre ciabatta flutes.

I dejen har jeg tilsat lidt forskellige meltyper bl.a. sigtet hvedemel og fuldkorns ølandshvedemel, men prøv dig frem og tilsæt de meltyper du foretrækker eller som du lige har i skabene. De færdige brød kan sagtens fryses ned, hvis man ikke får spist dem i løbet af nogle dage. Rigtig god fornøjelse!

Test om din surdej er klar til at bage med

Hvis du er i tvivl om din surdej er aktiv nok, og om den er klar til at bage med, så kan du fylde koldt vand i et glas. Kom herefter en skefuld surdej i glasset og hvis din surdej flyder, så er den aktiv og helt perfekt til at bage med. Jeg tilsætter også meget lidt gær i dejen, for at være sikker på, at dejen hæver. Dog kan man sagtens undlade gæren og kun bruge surdej.

Jeg har ikke en opskrift på selve surdejen, men man kan nemt finde forskellige guides til opstart af surdej på nettet.

Surdejsflutes

Opskrift til 2-3 stk.
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 10 t.
I alt + 10 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet i en røreskål til køkkenmaskinen. Tilsæt surdej. Tilsæt honningen og rør det rundt med en træske. Bland melet sammen og rør det i dejen lidt adgangen, indtil dejen får en ensartet konsistens. Dejen skal ikke æltes på dette trin, det skal bare ligne en klistret havregrød.

Lad dejen hvile i 15 minutter. Tilsæt salt og kør dejen på medium hastighed med den flade krog (K’et) i ca. 10 minutter eller indtil dejen er blank og ensartet. Dejen skal være elastisk og slippe skålen.

Smør en plastic beholder eller en stor skål med lidt olivenolie. Hæld dejen i bøtten eller skålen og dæk den til med låg eller husholdningsfilm. Lad dejen stå på køkkenbordet i 1 time. Sæt herefter dejen på køl i min. 10 timer, men den kan sagtens stå i 16 timer.

Tænd ovnen på 250 C varmluft med to bageplader indeni.

Tag dejen fra køl ud 30 min. inden den skal bruges.

Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og drys også en smule mel udover dejen. Del dejen i 2-3 lige store aflange stykker med en våd kniv eller en våd dejspatel (uden at arbejde for meget med dejen) og placer brødene forsigtigt på et stykke bagepapir, som trækkes over på den varme bageplade. Sæt bagepladen ind i midten af ovnen, hæld vand i den nederste bageplade og luk ovnen straks, så der kan skabes damp.

Bag brødene i ca. 15-18 min. De skal være sprøde og lyde hule, når du banker på dem. Lad brødene køle af på en rist og server dem. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar