Citronroulade med hvid chokoladecreme og ananas - Opskrift på lækker roulade
Opskrifter Livsstil Shop

Citronroulade med hvid chokoladecreme og ananas

Citronroulade med hvid chokoladecreme og ananas. Den lækreste roulade med citronskal i dejen, let og luftig hvid chokoladecreme indeni samt friske ananas stykker. Den er pyntet med mere chokoladecreme, små påskeæg og friske mynteblade. Denne roulade er en rigtig påske roulade. Ananas kan skiftes ud med passionsfrugt eller andre frugter eller bær. Jeg elsker roulade, og det er faktisk ret nemt at lave roulade. Prøv f.eks. denne roulade med mælkechokoladecreme eller denne roulade med marinerede jordbær, flødeskum og brændt marengs. Rigtig god fornøjelse!

Citronroulade med hvid chokoladecreme og ananas

Kager til 10-12 personer
Ingredienser

Hvid chokoladecreme

2 blade husblas

1/2 L piskefløde

200 g hvid chokolade, hakket eller som knapper

Kagebund

3 æg

125 g sukker

60 g kartoffelmel

1 spsk. hvedemel

2 tsk. bagepulver

Revet citronskal af 1/2 citron

Lidt ekstra sukker

Derudover

1/2 lille ananas (ca. 200 g), skåret i små tern + lidt ekstra til pynt

Små chokolade påskeæg

Frisk mynte

Fremgangsmåde

Hvid chokoladecreme

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløden op i en gryde til den lige akkurat bobler en smule. Skru ned for varmen og smelt chokoladen i fløden. Rør godt rundt så du er sikker på at alt chokoladen er smeltet og rørt ud i fløden. Smelt husblassen i blandingen og hæld det over i en skål igennem en si, så evt. ikke opløst husblas og chokolade bliver siet fra. Læg et stykke husholdningsfilm over skålen og tryk det godt ned på overfladen af fløde-chokoladeblandingen, så der ikke dannes kondens. Stil det på køl i 4 timer eller i fryseren i 2 timer.

Kagebund

Tænd ovnen på 200 C varmluft. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Det tager ca. 10 minutter. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og sigt i dejen. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, uden at slå luften ud af dejen. Vend citronskal i dejen. Bred forsigtigt dejen ud på en bageplade (ca.35×40 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagebunden i 8 minutter. Den skal bare lige blive lidt lysebrun. Bunden må endelig ikke få for meget. Tag bunden ud og lad den køle af et øjeblik (den falder lidt sammen her). Placer et stykke bagepapir på bordet og drys papiret med sukker. Vend bunden på hovedet over på papiret og gør et viskestykke vådt og læg henover bunden, hvor bagepapiret sidder fast. Lad viskestykket ligge der til bunden er kølet helt af. Fjern forsigtigt bagepapiret og drys med lidt sukker på bunden. Rul nu bunden ind i det våde viskestykke og lad den ligge der til chokoladecremen er kølet af.

Sådan samler du rouladen

Pisk chokoladecremen op til den er luftig og fast i konsistensen. Rul kagebunden ud af viskestykket og placer kagebunden på køkkenbordet. Smør lidt over halvdelen af chokoladecremen ud på bunden og drys ananas udover. Rul sammen til en roulade og læg den på et fad og stil den på køl i 30 minutter.

Kom det resterende chokoladecreme i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt rouladen med cremen, ananas, påskeæg og friske mynteblade. Server kagen med det samme eller stil kagen på køl indtil den skal spises. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments
  1. Hi, can i use normal flour? My local stores are out of everything, and it’s all i have at home

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven