Citronroulade med hvid chokoladecreme og ananas - Opskrift på lækker roulade
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Citronroulade med hvid chokoladecreme og ananas

Citronroulade med hvid chokoladecreme og ananas. Den lækreste roulade med citronskal i dejen, let og luftig hvid chokoladecreme indeni samt friske ananas stykker. Den er pyntet med mere chokoladecreme, små påskeæg og friske mynteblade. Denne roulade er en rigtig påske roulade. Ananas kan skiftes ud med passionsfrugt eller andre frugter eller bær. Jeg elsker roulade, og det er faktisk ret nemt at lave roulade. Prøv f.eks. denne roulade med mælkechokoladecreme eller denne roulade med marinerede jordbær, flødeskum og brændt marengs. Rigtig god fornøjelse!

Citronroulade med hvid chokoladecreme og ananas

Opskrift til 10-12 personer

Ingredienser

Hvid chokoladecreme
Kagebund
Derudover

Fremgangsmåde

Hvid chokoladecreme

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløden op i en gryde til den lige akkurat bobler en smule. Skru ned for varmen og smelt chokoladen i fløden. Rør godt rundt så du er sikker på at alt chokoladen er smeltet og rørt ud i fløden. Smelt husblassen i blandingen og hæld det over i en skål igennem en si, så evt. ikke opløst husblas og chokolade bliver siet fra. Læg et stykke husholdningsfilm over skålen og tryk det godt ned på overfladen af fløde-chokoladeblandingen, så der ikke dannes kondens. Stil det på køl i 4 timer eller i fryseren i 2 timer.

Kagebund

Tænd ovnen på 200 C varmluft. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Det tager ca. 10 minutter. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og sigt i dejen. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, uden at slå luften ud af dejen. Vend citronskal i dejen. Bred forsigtigt dejen ud på en bageplade (ca.35×40 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagebunden i 8 minutter. Den skal bare lige blive lidt lysebrun. Bunden må endelig ikke få for meget. Tag bunden ud og lad den køle af et øjeblik (den falder lidt sammen her). Placer et stykke bagepapir på bordet og drys papiret med sukker. Vend bunden på hovedet over på papiret og gør et viskestykke vådt og læg henover bunden, hvor bagepapiret sidder fast. Lad viskestykket ligge der til bunden er kølet helt af. Fjern forsigtigt bagepapiret og drys med lidt sukker på bunden. Rul nu bunden ind i det våde viskestykke og lad den ligge der til chokoladecremen er kølet af.

Sådan samler du rouladen

Pisk chokoladecremen op til den er luftig og fast i konsistensen. Rul kagebunden ud af viskestykket og placer kagebunden på køkkenbordet. Smør lidt over halvdelen af chokoladecremen ud på bunden og drys ananas udover. Rul sammen til en roulade og læg den på et fad og stil den på køl i 30 minutter.

Kom det resterende chokoladecreme i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt rouladen med cremen, ananas, påskeæg og friske mynteblade. Server kagen med det samme eller stil kagen på køl indtil den skal spises. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer
  1. Hi, can i use normal flour? My local stores are out of everything, and it’s all i have at home

Skriv en kommentar