Sundere squashkage med kanel og kakao – opskrift på et sundere alternativ til en squashkage. Denne squashkage er glutenfri og uden raffineret sukker. Kagen er bagt på glutenfrie havregryn, malet til mel, mandelmel, dadler, kakao og squash. Kagen er pyntet med et lag lime-ostecreme, som også er sødet med dadler, smagt til med limesaft og limeskal. Jeg har brugt glutenfrie havregryn, men almindelige havregryn kan også sagtens bruges. Prøv også at tilsætte rosiner og hakkede nødder i dejen, det er også super lækket. Jeg har en masse andre dejlige opskrifter med squash: Svampet squashkage, squashbrud, squashmuffins eller pastaret med squash og bacon. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Sundere squashkage med kanel og kakao
175 g havregryn, gerne glutenfri
100 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
30 g kakao
1 tsk. vaniljepulver
2 tsk. kanel
200 g dadler, bløde og udstenede
5 æg
175 g squash, groftrevet
20 g kokosolie, flydende
Lime-ostecreme
250 g flødeost, neutral
6-7 dadler
1 stor tsk. kanel
1 tsk. limeskal
1 spsk. limesaft
1 tsk. vaniljepulver
Fremgangsmåde
Sundere squashkage med kanel og kakao
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Kør havregryn og mandler i en blender eller foodprocessor til det er helt fintmalet. Bland bagepulver, salt, kakao, vaniljepulver og kanel sammen med mandler og havregryn. Blend dadler og æg sammen til en ensartet masse og vend de tørre ingredienser heri. Vend squash og kokosolie i. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir og fordel dejen i formen. Bag kagen i ca. 15 minutter. Lad kagen afkøle.
Lime-ostecreme
Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet creme. Smag evt. til om den mangler mere syre eller sødme.
Smør lime-ostecremen ud på den afkølede kage, drys evt. med limeskal og server kagen. Velbekomme!