Opskrifter Livsstil

Svampet squashkage med lime ostecreme

En lækker og svampet squashkage med lime ostecreme er perfekt at servere til eftermiddagskaffen her i efterårsferien. Den er nem at lave og kan fint forberedes om morgnen og nydes om eftermiddagen efter en tur i skoven i det dejlige vejr. Selve kagedejen minder meget om en gulerodskage og sådan en har jeg selvfølgelig også en opskrift på lige her.

 

Svampet squashkage med lime ostecreme
Ingredienser

Squashkage:

2 dl olie f.eks. vindruekerneolie eller rapsolie

4 æg

250 g sukker

350 g hvedemel

2 tsk. vaniljesukker

2 tsk. kanel

1 tsk. natron

2 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

50 g hakkede valnøddekerner

100 g rosiner

400 g squash, svarer til ca. 2 store squash

Lime-ostecreme:

200 g neutral flødeost

120 g flormelis

2 spsk. vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang

Saft og skal fra 1 øko lime (gem skallen til at drysse ovenpå ostecremen)

Fremgangsmåde

Squashkage:

Tænd ovnen på 175 C varmluft. Pisk olie og æg sammen. Bland sukker, hvedemel, vaniljesukker, kanel, natron, bagepulver, salt, hakkede valnødder og rosiner sammen i en skål og pisk det i olie og æggemassen. Riv squash på den grove side af et rivejern og pisk det i dejen til sidst. Beklæd en springform på 26 cm i diameter med bagepapir i bunden og smurt med smør. Hæld dejen op i springformen og bag kagen i ca. 35-40 minutter. Lad kagen køle af.

Lime-ostecreme:

Pisk flødeost, flormelis, vanilje og limesaft sammen. Smør det ud på den kolde squashkage og drys limeskal udover. Server kagen med det samme. Kagen kan sagtens holde et par dage i køleskabet. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.