En lækker og svampet squashkage med lime ostecreme. Denne lækre, saftige, svampede og krydret squashkage er virkelig god. Kagen er perfekt at servere til eftermiddagskaffen – den er nem at lave og kan fint forberedes om morgnen og nydes om eftermiddagen. Jeg har pyntet kagen med en lime-ostecreme og i stedet for lime, kan citron også bruges. Selve kagedejen minder meget om en gulerodskage og sådan en har jeg selvfølgelig også en opskrift på lige her. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Squashkage
2 dl olie f.eks. vindruekerneolie eller rapsolie
4 æg
250 g sukker
350 g hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
1 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
50 g hakkede valnøddekerner
100 g rosiner
400 g squash, svarer til ca. 2 store squash
Lime-ostecreme
200 g neutral flødeost
120 g flormelis
Ca. 1 tsk. vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
Saft og skal fra 1 øko lime (gem skallen til at drysse ovenpå ostecremen)
Fremgangsmåde
Squashkage
Tænd ovnen på 175 C varmluft. Pisk olie og æg sammen. Bland sukker, hvedemel, vaniljesukker, kanel, natron, bagepulver, salt, hakkede valnødder og rosiner sammen i en skål og pisk det i olie og æggemassen. Riv squash på den grove side af et rivejern og pisk det i dejen til sidst. Beklæd en springform på 26 cm i diameter med bagepapir i bunden og smurt med smør. Hæld dejen op i springformen og bag kagen i ca. 35-40 minutter. Lad kagen køle af.
Lime-ostecreme
Pisk flødeost, flormelis, vanilje og limesaft sammen. Smør det ud på den kolde squashkage og drys limeskal udover. Server kagen med det samme. Kagen kan sagtens holde et par dage i køleskabet. Velbekomme!
Den kage er så lækker! Jeg har noget godt i vente her til aften.
Men er det en fejl at du skriver 2 spsk vaniljepulver i cremen? På min lille dåse med vaniljepulver står der, at 0,5 tsk = en vaniljestang. Jeg kom 1 tsk i, og min creme er helt grå og er meget sød. ?
Det er helt klart en fejl, 1 tsk. er rigeligt 🙂 Jeg håber, at kagen smagte godt!