Studenterbrød - Nem opskrift på hjemmelavet studenterbrød
Opskrifter Livsstil Shop

Studenterbrød

I dag har jeg lavet hjemmelavet studenterbrød med sprød mørdejsbund, fudgy romkuglemasse, glasur og farverigt krymmel.  En rigtig klassiker! Det var faktisk slet ikke meningen, at jeg skulle lave studenterbrød. Jeg var først i gang med at bage denne svampede (og meget) populære chokoladekage, som jeg ville pynte med denne mælkechokolade ganache, men jeg kunne ikke smøre ganachen ud på kagen. Så derfor besluttede jeg mig for at bruge kagen og ganachen til at lave den lækreste romkuglemasse med, og efterfølgende trylle det om til stunderbrød. Det blev heldigvis virkelig lækkert! Du kan også bruge min anden opskrift på romkuglemasse, som du finder lige her. Studenterbrødene er perfekte at servere til eftermiddagskaffen eller som del af et kagebord f.eks. til en fødselsdag eller stundergilde. Rigtig god fornøjelse!

Studenterbrød

Kage til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Studenterbrød (ca. 16-20 stk.)

Mørdej

300 g mel

150 g koldt smør

100 g flormelis

1 æg

Romkuglemasse

1 portion af denne kage

1 portion af denne ganache

2-3 spsk kakao

1-2 spsk. rom

Du kan også bruge min anden opskrift på romkuglemasse her

Glasur

150 g flormelis

2,5 spsk. kogende vand

Derudover

Krymmel til pynt

 

 

Fremgangsmåde

Mørdej

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Bland mel og flormelis og smuldr det kolde smør i melet. Det er nemmest at gøre det med fingrene, men du kan også bruge en foodprocessor. Tilsæt det sammenpiskede æg og saml hurtigt dejen. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir til en firkant der passer til din bageform (min er 30 x 25 cm). Beklæd bageformen med bagepapir og kom dejen i formen. Tryk den godt ned, så den er jævnt fordelt i formen. Prik små huller i dejen med en gaffel og bag til mørdejen er lysebrun og gennembagt i ca. 30-35 minutter. Lad bunden afkøle.

Romkuglemasse

Bag chokoladekagen og lad den køle af. Lav ganachen og lad den køle af til den har sat sig og er blevet fast.

Smuldr chokoladekagen i en røreskål og tilsæt ganachen. Rør det rundt til en ensartet masse. Tilsæt kakao og rør det godt sammen til en ensartet sammenhængende masse. Smag til med rom. Fordel massen på den afkølede mørdejsbund og tryk det godt godt sammen til det er jævnt fordelt. Stil kagen på køl.

Glasur

Rør flormelis og kogende vand sammen til en ensartet glasur.

Smør glasuren udover kagen og pynt med krymmel. Skær kagen ud i passende stykker og server med det samme eller stil dem på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments
  1. Kommer studenterbrødene til at smage af banan kage?
    Jeg kan nemlig slet ikke fordrage banankage, eller smagen af bagt banan 😬

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven