Opskrifter Livsstil

Banankage med mælkechokoladeganache og makroner

Banankage med mælkechokoladeganache og makroner. En svampet og skøn kage, som er nem at bage. Selve kagen er min populære svampede banankage, men denne gang har jeg tilsat lidt knuste makroner i dejen. Kagen er overhældt med en fløjlsblød mælkechokoladeganache, som sagtens kan skiftes ud med mørk chokolade. Lav gerne kagen en dag i forvejen, så er den nemlig allerbedst! Rigtig god fornøjelse!

Banankage med mælkechokoladeganache og makroner

Dessert til 10-12 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Banankage

150 g smør, smeltet

4 æg

150 g rørsukker

50 g brun farin

1 tsk. vaniljesukker

150 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

3 over modne bananer

50 g makroner, knuste

Mælkechokoladeganache

400 g mælkechokolade

200 g piskefløde

Fremgangsmåde

Banankage

Tænd ovnen på 180 C. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og rør det i dejen. Vend til sidst de knuste makroner i. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør den med smør. Bag banankagen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle af.

Mælkechokoladeganache

Varm fløde op til lige under kogepunktet og hæld det udover chokoladen ( i en skål der kan tåle varme) og lad det stå lidt. Rør derefter rundt i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank.

Beklæd indersiden af springformen med kageplast og hæld ganachen udover den afkølede kage og stil den på køl indtil ganachen har sat sig. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.