Banankage med chokolade - opskrift på svampet banan kage med et twist
Opskrifter Livsstil Shop

Banankage med chokoladeganache

En svampet og lækker banankage med chokolade og et twist af makroner. En sand favorit, som oven i købet er nem at bage. Selve kagen er min populære svampede banankage, men denne gang har jeg tilsat lidt knuste makroner i dejen. Kagen er overhældt med en fløjlsblød mælkechokoladeganache. Ganachen kan sagtens kan skiftes ud med mørk chokolade. Rigtig god fornøjelse!

 

Tip: Lav gerne kagen en dag i forvejen, så er den nemlig allerbedst!

 

Prøv også: Banankagen med karamelliserede bananer eller mit bananbrød, som nu også findes i en vegansk udgave.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Dessert til 10-12 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Banankage

150 g smør, smeltet

4 æg

150 g rørsukker

50 g brun farin

1 tsk. vaniljesukker

150 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

3 over modne bananer

50 g makroner, knuste

Mælkechokoladeganache

400 g mælkechokolade

200 g piskefløde

Fremgangsmåde

Banankage

Tænd ovnen på 180 C. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og rør det i dejen. Vend til sidst de knuste makroner i. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør den med smør. Bag banankagen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle af.

Mælkechokoladeganache

Varm fløde op til lige under kogepunktet og hæld det udover chokoladen ( i en skål der kan tåle varme) og lad det stå lidt. Rør derefter rundt i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank.

Beklæd indersiden af springformen med kageplast og hæld ganachen udover den afkølede kage og stil den på køl indtil ganachen har sat sig. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

10 Comments
  1. Skøn kage! Tak for opskriften.
    Jeg droppede makronerne, men tilføjede 50 ml sort kold kaffe til bananerne og smørret inden jeg blandede det hele sammen.
    Halverede chokoladeganachen – det passede stadig fint til samme størrelse springform som nævnt i opskriften.

    1. Ja, det kan den sagtens 🙂 Vær blot opmærksom på bagetiden, måske den skal bage lidt kortere eller længere tid, afhængig af hvor stor formen er 🙂

  2. Kan selve banankagen laves dagen før den skal bruges og fryses ned og derefter på selve dagen hvor den skal bruges lave chokoladeganache?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.