Banankage med mælkechokoladeganache og makroner - svampet banankage
Opskrifter Livsstil Shop

Banankage med mælkechokoladeganache og makroner

Banankage med mælkechokoladeganache og makroner. En svampet og skøn kage, som er nem at bage. Selve kagen er min populære svampede banankage, men denne gang har jeg tilsat lidt knuste makroner i dejen. Kagen er overhældt med en fløjlsblød mælkechokoladeganache, som sagtens kan skiftes ud med mørk chokolade. Lav gerne kagen en dag i forvejen, så er den nemlig allerbedst! Rigtig god fornøjelse!

Dessert til 10-12 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Banankage

150 g smør, smeltet

4 æg

150 g rørsukker

50 g brun farin

1 tsk. vaniljesukker

150 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

3 over modne bananer

50 g makroner, knuste

Mælkechokoladeganache

400 g mælkechokolade

200 g piskefløde

Fremgangsmåde

Banankage

Tænd ovnen på 180 C. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og rør det i dejen. Vend til sidst de knuste makroner i. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør den med smør. Bag banankagen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle af.

Mælkechokoladeganache

Varm fløde op til lige under kogepunktet og hæld det udover chokoladen ( i en skål der kan tåle varme) og lad det stå lidt. Rør derefter rundt i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank.

Beklæd indersiden af springformen med kageplast og hæld ganachen udover den afkølede kage og stil den på køl indtil ganachen har sat sig. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

10 Comments
  1. Skøn kage! Tak for opskriften.
    Jeg droppede makronerne, men tilføjede 50 ml sort kold kaffe til bananerne og smørret inden jeg blandede det hele sammen.
    Halverede chokoladeganachen – det passede stadig fint til samme størrelse springform som nævnt i opskriften.

    1. Ja, det kan den sagtens 🙂 Vær blot opmærksom på bagetiden, måske den skal bage lidt kortere eller længere tid, afhængig af hvor stor formen er 🙂

  2. Kan selve banankagen laves dagen før den skal bruges og fryses ned og derefter på selve dagen hvor den skal bruges lave chokoladeganache?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.