Opskrifter Livsstil

Bananlagkage med chokoladecreme og karamelliserede popcorn

Bananlagkage med chokoladecreme og karamelliserede popcorn – en vidunderlig lagkage! Min opskrift på svampet banankage er meget populær her på bloggen og nu har jeg altså tryllet den om til en lagkage, med den lækreste chokoladecreme af mælkechokolade imellem lagene. På toppen af kagen er der sprøde karamelliserede popcorn. Det er altså en virkelig god kombination! De fleste af elementerne i kagen kan laves nogle dage i forvejen og selve kagen kan samles dagen inden den skal spises, og så pyntes med popcornene inden servering. De karamelliserede popcorn smager helt åndssvagt godt, så opskriften på dem, er til en lidt større portion end der kan være på kagen. Men tro mig, du bliver glad for de ekstra popcorn! Rigtig god fornøjelse!

Bananlagkage med chokoladecreme og karamelliserede popcorn
Ingredienser

Chokoladecreme med mælkechokolade:

4 blade husblas

1/2 L piskefløde

200 g mælkechokolade, hakket eller som knapper

Banankage:

150 g smør, smeltet

4 æg

150 g rørsukker

50 g brun farin

1 tsk. vaniljesukker

150 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

3 over modne bananer

Karamelliserede popcorn:

240 g sukker

40 g smør, koldt og skåret i tern

1,5 tsk. natron

100 g popcorn

Evt. lidt havsalt

Fremgangsmåde

Chokoladecreme med mælkechokolade:

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløden op i en gryde til den lige akkurat bobler en smule. Skru ned for varmen og smelt chokoladen i fløden. Rør godt rundt så du er sikker på at alt chokoladen er smeltet og rørt ud i fløden. Smelt husblassen i blandingen og hæld det over i en skål igennem en si, så evt. ikke opløst husblas og chokolade bliver siet fra. Læg et stykke husholdningsfilm over skålen og tryk det godt ned på overfladen af fløde-chokoladeblandingen, så der ikke dannes kondens. Stil det på køl i ca. 4 timer eller i fryseren i 2 timer.

Banankage:

Tænd ovnen på 180 C. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen. Mos bananerne og bland sammen med det smeltede smør og rør det i dejen. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør den med smør. Bag banankagen i ca. 45-50 minutter. LAd kagen køle af.

Karamelliserede popcorn:

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs, med en træske, så sukkeret ikke brænder på. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel tilsættes smørret lidt adgangen og rør det godt rundt. Tag gryden af varmen og tilsæt natron, imens du rører i gryden. Det bobler op og bliver tyk. Vend hurtigt popcornene i og hæld massen ud på et stykke bagepapir. Når de karamelliserede popcorn er kølet af, kan de brækkes eller hakkes fra hinanden. Opbevar dem i en kagedåse i ca. 1 uge.

Sådan samler du kagen:

Pisk chokoladecremen op til den er lys, luftig og fast i konsistensen. Hvis du kommer til at piske den for længe og den bliver for fast, kan du piske lidt mælk eller kakaomælk i. Skær den kolde banankage en gang igennem, så du i alt har 2 bunde. Læg den første bund på et fad og fordel halvdelen af chokoladecremen på, fortsæt med den anden bund og kom chokoladecremen på. Stil kagen på køl i min. et par timer eller til dagen efter. Inden servering pyntes kagen med de karamelliserede popcorn. Velbekomme!

2 Comments
  1. Hej Frederikke. Hvor mange personer er opskriften ca. til? Jeg vil enormt gerne bage den til mine gæster, når jeg skal holde kandidatfest på lørdag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.