Spiral småkager (rouladesmåkager) - Opskrift på rouladesmåkager
Opskrifter Livsstil Shop

Spiral småkager (rouladesmåkager)

Spiral småkager (rouladesmåkager) – Opskrift på lækre småkager med to-farvet dej, der rulles sammen til en roulade. Disse spiral småkager eller rouladesmåkager er virkelig skønne og hyggelige at lave. Jeg har lavet disse småkager med udgangspunkt i denne opskrift, som er en opskrift på “Én dej – 3 slags småkager”.

Jeg har lavet spiral småkagerne med en lys dej med appelsinskal i og en mørk dej med kakao i. Det ser så flot ud når begge deje rulles ud, placeres ovenpå hinanden, rulles sammen til en “pølse” og efterfølgende skæres ud.

Småkagerullerne kan opbevares på køl i 2-3 uger, og kan også sagtens fryses ned og holde sig i ca. 2 måneder. Prøv også min opskrift på ingefærsmåkager, pebernødder, småkager med hindbærsyltetøj eller vaniljekranse. Rigtig god fornøjelse!

 

Småkager til 10-12 personer
Ingredienser

Småkagedej (ca. 50 småkager i alt)

Lys dej

175 g hvedemel

100 g flormelis

1 tsk. revet appelsinskal

175 g smør, koldt

Ca. 1 spsk sammenpisket æg

Kakaodej

175 g hvedemel

35 g kakao

100 g flormelis

175 g smør, koldt

1 tsk. revet appelsinskal

Ca. 2-3 spsk sammenpisket æg

Fremgangsmåde

Lys dej

Bland hvedemel, flormelis og appelsinskal i en skål og smuldr smørret heri. Saml dejen med æg til en ensartet og sammenhængende dej (dejen ligner en mørdej).

Kakaodej

Bland hvedemel, kakao og flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Saml dejen med æg til en ensartet og sammenhængende dej (dejen ligner en mørdej).

Rul hver dej ud til en stor firkant (gerne på bagepapir). Placer den ene dej ovenpå den anden og rul dem sammen til en aflang “pølse”. Læg pølsen på køl i en time.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Skær “pølsen” ud til tynde skiver. Placer skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag småkagerne i ca. 8-10 minutter. Hold øje med at de ikke får for meget. Tag småkagerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist. Opbevar småkagerne i en kagedåse, der lukker tæt.

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.