Opskrift på lækker spinatroulade med dildcreme med røget laks. Denne spinatroulade er en perfekt forret at servere for mange gæster. Rouladen laves med en dej, hvor der er blendet spinat i. Det giver en skøn smag og en smuk grøn farve.
Dejen bliver bagt i ovnen, hvorefter den afkøles med et fugtigt klæde over sig. Det er meget vigtigt, at du husker denne del, da din bund ellers vil blive hård. Og så kan du ikke rulle din flotte lakseroulade med spinat sammen. Den vil knække, når du ruller den. Hvis du følger min lakseroulade opskrift, så får du en flot og smagfuld spinatroulade med laks.
Spinatroulade med laks
Ingredienser
SpinatrouladeFremgangsmåde
Spinatroulade
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Blend spinat, æggeblommer, mælk, hvedemel, salt og peber til en ensartet tynd dej. Pisk æggehviderne stive og vend sammen med den grønne dej. Det gør ikke noget, hvis der er lidt æggehvide klumper i dejen.
Hæld dejen på en bageplade/bradepande (40×30 cm), med høje kanter, beklædt med bagepapir. Bag i 15 min.
Lad bunde afkøle. Vend herefter bunden over på et tykke husholdningsfilm (den bare side ned mod filmen og bagepapiret øverst). Læg et vådt klæde over og lad det ligge i 10 min. Løsn forsigtigt bagepapiret fra bunden.
Dildcreme med laks
Rør flødeost, creme fraiche, sennep, salt og peber, citronsaft og dild sammen. Skær laksen ud i små stykker og vend den i dressingen.
Smør dildcremen ud på bunden. Rul bunden til en roulade, på den lange led. Pak den ind i husholdningsfilmen og stil den på køl eller på frys i 1 time.
Inden servering skæres rouladen ud i skiver og placeres på et fad med rucola. Pynt skiverne med rogn, purløg og citronskal. Velbekomme!
Lakseroulade med dildcreme
Jeg laver min lakseroulade med dildcreme, hvor der er flødeost, røget laks og frisk finthakket dild i. De tre ingredienser smager super godt sammen, og når dildcremen bliver fordelt på spinatbunden er det prikken over i’et.
Jeg har serveret rouladen i skiver på en bund af rucola. Rouladen er pyntet med ørredrogn, purløg og citronskal. Du kan anrette den lige, som du vil. I min familie laver vi ofte lakseroulade med spinat som en del af påskefrokosten. Så anretter jeg den altid på et fad. Så kan alle tage en skive eller to af rouladen.
Min lakseroulade opskrift kan du både servere som en del af frokostbordet, men du kan også servere skiver af rouladen som en del af en forret. Det er faktisk en oplagt forret at servere. Så anretter du 2-3 skiver af rouladen på en lille tallerken og serverer for dine gæster. Laks er for de fleste en sikker vinder, når det kommer til valg af fisk til forretten.
Hvis du er vild med laks, kan du også prøve at lave mine lakseruller med flødeost. De er en smule hurtigere at lave end denne spinatroulade med laks, men de smager stadig skønt.
Forbered din spinatroulade med røget laks dagen forinden
Denne spinatroulade med røget laks kan sagtens laves dagen inden servering. Den bliver meget bedre af at stå på køl og den er også nemmere at skære ud, når den er helt kold. Det er helt perfekt, særligt hvis man vil servere den som en del af en større påskefrokost. Der kan nemlig være rigeligt at se til med alt det andet mad. Her er det rart, at noget af maden i det mindste er forberedt forinden, og hvor det blot skal anrettes og serveres.
Hvis du har brug for ekstra inspiration til, hvad du kan lave af lækker påskemad, kan du se mine bedste påskefrokost retter lige her.
Skriv endelig en kommentar