Spinatroulade med laks og dildcreme - Spinatroulade med røget laks
Opskrifter Livsstil Shop

Spinatroulade med laks

Opskrift på lækker spinatroulade med dildcreme med røget laks. Denne spinatroulade er en perfekt forret at servere for mange gæster. Rouladen laves med en dej, hvor der er blendet spinat i. Det giver en skøn smag og en smuk grøn farve.

Der er en lækker dildcreme i rouladen, hvor der er flødeost, røget laks og frisk finthakket dild i. Jeg har serveret rouladen i skiver på en bund af rucola. Rouladen er pyntet med ørredrogn, purløg og citronskal.

Spinatroulade med røget laks kan laves dagen før

Du kan både vælge at lave din roulade med spinat med koldrøget eller varmrøget laks. Da jeg lavede opskriften første gang, blev den lavet med koldrøget laks, og siden da er det bare sådan, jeg har gjort det. Dog kan du sagtens vælge varmrøget laks i stedet for – det er jeg sikker på også smager godt.

Denne spinatroulade med røget laks kan sagtens laves dagen inden servering. Den bliver meget bedre af at stå på køl og den er også nemmere at skære ud, når den er helt kold.

Lav helst din spinatroulade med frisk spinat

I denne her opskrift har jeg valgt at bruge frisk spinat, der bliver blendet sammen med de andre ingredienserne til selve rouladen. Jeg ved dog, at du også sagtens kan bruge frossen spinat, hvis det nu er det, som du har derhjemme.

Hvis du vælger at bruge spinat fra frost, er det vigtigt, at det tør op. Du skal tø det helt op og vride det fri fra væske. Hvis du ikke gør det, så vil det afgive alt for meget vand. Sker der det, at du alligevel bruger spinat, der er lidt frossent, så ville jeg holde lidt igen med at tilsætte al mælken med det samme.

Spinatroulade med laks og dildcreme

Jeg elsker virkelig at lave spinatroulade med frisk spinat, og det er bare altid en god kombination med laks, dild og spinat. Nogle gange serverer jeg stykker af spinatroulade med laks og dildcreme til forret. Jeg har også flere gange serveret dem som en form for appetizer til eksempelvis Dronningens Nytårstale. Du kan eksempelvis servere det sammen med saltmandler og friteret rispapir med laks.

Forret til 6-8 personer
Ingredienser

Spinatroulade

250 g spinat, frisk

3 æg, delt i hvider og blommer

1 dl mælk

1 dl hvedemel

Salt

Peber

Dildcreme med laks

400 g flødeost

100 g creme fraiche

1 tsk. sennep

Salt og peber

2 spsk. citronsaft

1 stort bundt frisk dild, finthakket

200 g røget laks

Derudover

Purløg

Rogn

Rucola

Revet citronskal

Fremgangsmåde

Spinatroulade

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Blend spinat, æggeblommer, mælk, hvedemel, salt og peber til en ensartet tynd dej. Pisk æggehviderne stive og vend sammen med den grønne dej. Det gør ikke noget, hvis der er lidt æggehvide klumper i dejen.

Hæld dejen på en bageplade/bradepande (40×30 cm), med høje kanter, beklædt med bagepapir. Bag i 15 min. Lad bunde afkøle. Vend herefter bunden over på et tykke husholdningsfilm (den bare side ned mod filmen og bagepapiret øverst). Læg et vådt klæde over og lad det ligge i 10 min. Løsn forsigtigt bagepapiret fra bunden.

Dildcreme med laks

Rør flødeost, creme fraiche, sennep, salt og peber, citronsaft og dild sammen. Skær laksen ud i små stykker og vend den i dressingen.

Smør dildcremen ud på bunden. Rul bunden til en roulade, på den lange led. Pak den ind i husholdningsfilmen og stil den på køl eller på frys i 1 time. Inden servering skæres rouladen ud i skiver og placeres på et fad med rucola. Pynt skiverne med rogn, purløg og citronskal. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.