Rugbrødskugler – Opskrift på lækre rugbrødskugler med dadler, havregryn, peanutbutter og kakao. Disse rugbrødskugler er så lækre og perfekte at lave, hvis man har nogle tørre skiver rugbrød tilovers. Rugbrødskuglerne består af rugbrødsskiver, dadler, havregryn, kakao, salt, vand, honning, peanutbutter og smeltet chokolade, som køres til en ensartet masse i en foodprocessor. Massen stilles på køl, hvorefter den trilles til kugler som rulles i kokosmel.
Jeg bruger solsikkerugbrød, men man kan bruge alle slags rugbrød med kerner eller uden kerner. Rugbrødskuglerne er ikke så søde i smagen, men man kan sagtens gøre dem lidt sødere ved at tilsætte mere honning eller sirup. Prøv også at tilsætte syltetøj, f.eks. hindbærsyltetøj, eller romessens, så de bliver til en slags rugbrødsromkugler. Se også min opskrift på “sundere” romkugler med dadler og sorte bønner lige her. Rugbrødskuglerne kan holde sig på kæl i 1-2 uger. Rigtig god fornøjelse!
Rugbrødskugler
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kom ingredienserne i en foodprocessor og kør til en ensartet masse. Tilsæt evt. ekstra vand, hvis du synes, at konsistensen er for tør.
Stil massen på køl i 30 min. og tril herefter til ca. 16 lige store kugler. Tril kuglerne i kokosmel. Opbevar rugbrødskuglerne i en bøtte på køl. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar