Rørt tatar opskrift - Lav lækker rørt tatar med cognac
Opskrifter Livsstil Shop

Rørt tatar

Opskrift på rørt tatar af okse serveret med fritter og aioli. Tatar er en lækker ret, som består af råt okseinderlår, som røres med forskellige lækkerier, for at give god smag til kødet.

Rørt tatar opskrift

I denne rørt tatar opskrift har jeg rørt farsen af æggeblommer, cornichoner, kapers, estragon, skalotteløg, tabasco, sennep og evt. et lille skvæt rom eller cognac. Mange kommer også revet peberrod i, det smager også rigtig lækkert.

Jeg har serveret tataren på frisk rucola, og formet tataren i en bagering, så ser det flot og delikat ud. Man kan også bare forme tataren, som en hakkebøf. Ovenpå den lækre tatar er der små dutter med hjemmelavet aioli. Til oksetataren har jeg serveret hjemmelavede pommes frites. Jeg kunne også godt forestille mig rørt tatar med estragonmayo ville være godt – det minder meget om denne bearnaise mayo f.eks

Rørt tatar er en rigtig klassiker og er især en ret jeg nyder at bestille, når jeg er på restaurant. På Bistro Royal og Ravage i København laver de en god tatar, og det samme gør de hos Klassik 65 og Casablanca i Århus.

Rørt tater med cognac

Det kan godt lyde mærkeligt, men jeg laver nogen gange rørt tatar med cognac eller rom. Det kommer på ingen måde til at smage af det, men det handler om at give noget ekstra smag til kødet. Jeg har også læst, at der er nogen, der rører noget chilimayo i – så får det også god med smag.

Hvad kan jeg servere til tatar? Du kan selvfølgelig servere denne okse tatar, som jeg har gjort her. Det er i hvert fald min favorit måde, at servere den på. Tataren kan også serveres på smørstegt rugbrød og med en rå æggeblomme til. Der kan også serveres helt sprøde chips til enten af kartofler eller af jordskokker.

Hvilket kød skal jeg vælge? Jeg køber okseinderlår, hvor det allerede er hakket, hos en slagter, men man kan også sagtens hakke eller skrabe kødet selv med en skarp kniv eller en kødhakker. Det er bedst med okseinderlår, men det kan også være kalvekød eller en roastbeef. Kødet skal dog altid være helt frisk, når man skal servere det råt. Rigtig god fornøjelse!

Kan man spise tatar råt? Hele pointen med tatar er, at man kan spise kødet råt. Du kan derfor trygt spise det.

Hvad er forskellen på tatar og hakket oksekød? Der er en vis forskel på de to former for kød. Tatar er generelt lavet på mere magre udskæringer med mere muskel. Derimod kommer hakket oksekød fra flere forskellige dele af koen. Det betyder, at man skal gennemstege det, før det kan spises.

Hvor lang tid kan rørt tatar holde sig? Jeg vil anbefale dig at røre det sammen en time eller tø før, at du skal bruge det. Dog kan det sagtens holde sig nogle dage på køl.

 

Aftensmad til 4 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Rørt tatar

600 g okseinderlår, hakket

2 æggeblommer

1 spsk. olivenolie

1 stort skalotteløg, finthakket

1 spsk. finthakket estragon

2-3 cornichoner, finthakkede

1 spsk. olivenolie

1 tsk. Dijon sennep

Et par dråber

Tabasco

Evt. cognac

Salt og peber

Derudover

Rucola

Pommes frites

Aioli

Fremgangsmåde

Rørt tatar

Rør okseinderlår sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet masse. Smag til, så den bliver lige som du vil have den.

Ved servering

Kom rucola på 4 tallerkner. Placer en kagering, smurt med olivenolie, eller en anden rund form på rucolaen. Fyld op med tatar og pres det lidt ned. Fjern forsigtigt den runde form og gentag dette med de andre tallerkner.

Kom en smule aioli i en sprøjtepose og klip et lille hul. Lav små dutter på tataren og kom resten af aiolien i en skål. Pynt evt. med ekstra hakkede løg og cornichoner. Server straks med varme pommes frites til. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.