Risalamande creme brulée - Risalamande med sprødt sukkerlåg

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL JULEN HER!

Dansk English
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Risalamande creme brulée

Risalamande creme brulée – Opskrift på creme risalamande creme brulée med sprødt sukkerlag, som brændes og risalamanden serveres med kirsebærsauce. Denne risalamande creme brulée er så lækker og meget nem at lave. Risalamande creme brulée består af en grød, som koges ligesom med en normal risalamande. Når grøden er kold, så røres der varm fløde i, hvor der er udblødt husblas i fløden. Massen fordeles i ramakiner, som stilles på køl. Lige inden servering drysses der sukker på risalamanden, som brændes med en creme brulée brænder.

Jeg fik denne dessert på en restaurant, der ligger i København ved navn Fjora. Normalt ville jeg tilsætte hakkede smuttede mandler i risalamande, men det var der ikke i den dessert, som jeg fik serveret, og det smagte så godt. Men man kan sagtens tilsætte 100 g smuttede og hakkede mandler, når grøden er blevet kold. Det smager også virkelig godt, hvis man lader grøden koge med lidt citronskal eller appelsinskal. Som klassisk risalamande serveres denne dessert med kirsebærsauce, men det kan man sagtens undlade og f.eks. servere appelsinsauce til.

Min bedste opskrift på kirsebærsauce, får du lige her.

Risalamande creme brulée kan også pyntes eller serveres med hakkede brændte mandler. Rigtig god fornøjelse!

Risalamande creme brulée

Opskrift til 6 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Risengrød
Risalamande creme brulée

Fremgangsmåde

Risalamande

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas sammen med lidt af sukkeret. Kom grødris, vaniljesukker, resten af sukkeret, vand, sødmælk og salt i en tykbundet gryde. Kom den tomme vaniljestang i gryden.

Kog blandingen op og rør godt i gryden, så risene ikke sætter sig fast i bunden. Skru ned for varmen og kog i ca. 30 min. ved svag varme under låg. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Grøden skal være tyk.

Hæld straks grøden i et dybt fad (lad vaniljestangen blive i grøden), så den hurtigt kan køle af.

Dæk den med husholdningsfilm helt nede på grøden, og stil den i køleskabet til dagen efter (eller i hvert fald til den er helt kold, min. 5 timer).

Risalamande creme brulée

Læg husblas i blød i koldt vand.

Varm fløden op til lige under kogepunktet. Smelt husblassen i den varme fløde. Fjern husholdningsfilm fra grøden, fjern vaniljestangen og rør grøden let igennem. Rør 2 spsk. grød i den varme fløde. Hæld herefter det hele sammen med resten af grøden. Vend det godt sammen.

Fordel risalamanden i ca. 6 ramakiner, som kan tåle varme, og stil dem på køl i min. 2 timer, men gerne til dagen efter.

Ved servering drysses 1 spsk. sukker på hver risalamande, som brændes med en creme brulee brænder. Server straks med f.eks. kirsebærsauce til. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar