Ølkage - Opskrift på nem og lækker krydret ølkage krydderkage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Ølkage

Ølkage med varme krydderier var lige præcis, hvad jeg forkælede min familie med i dag til eftermiddagshyggen. Sådan en grå regnvejrsdag kalder helt klart på hjemmebag og indehygge. En ølkage minder meget om den klassiske jule krydderkage. Måske hører ølkagen også mere under julebagning, med de varme julekrydderier som kanel, nelliker, ingefær og kardemomme, men ikke desto mindre smager den skønt på sådan en kold januar søndag. Ølkagen bages i en brødform og serveres efterfølgende skåret ud i tykke skiver smurt med smør. Kagen kan sagtens holde sig saftig i et par dage på køl, så længe den er pakket godt ind. Prøv også mit lækre bananbrød med kokos og chokolade eller mit bløde hjemmebagte franskbrød. Rigtig god fornøjelse!

Ølkage

Kage til 10-12 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 1 t.

Ingredienser

Ølkage

Fremgangsmåde

Ølkage

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Kom alle ingredienserne i en røreskål og rør det godt sammen. Tilsæt herefter øl imens der piskes. Pisk indtil dejen er ensartet, blød, blank og lind. For en brødform med bagepapir eller smør den godt med smør og kom dejen op i formen. Bag ølkagen i c. 50-60 minutter. Lad kagen køle lidt af på en rist og server den lun skåret i tykke skiver med smør på. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar