Rabarberbrud - Svampede rabarberbrud med marcipan

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL SOMMERENS FESTER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Rabarberbrud

Rabarberbrud – Opskrift på de lækreste svampede rabarberbrud med marcipan, hvid chokolade og mandler. Disse skønne brud med rabarber er helt vildt lækre. Bollerne eller brudene er super svampede og luftige pga. rabarberne og yoghurten i dejen, som holder bollerne dejlig fugtige og svampede.

Brudene laves ved at lave en dej, som hæver og som efterfølgende hældes ud på bordet. Der laves en lille fordybning i dejen, hvor rabarber i tern, revet marcipan, hakket hvid chokolade, hakkede mandler og 2 æg hældes på. Herefter hakkes dejen rundt, så det hele fordeles godt i dejen. Derefter deles dejen ud til boller, som bages. Rabarberbrudene laves ligesom mine gulerodsbrud, som er ret så populære. Det er slet ikke dårligt at nyde sådan en lun bolle med smør.

Disse rabarberbrud kan koldhæves, blot ved at tilsætte halvdelen af gæren, og så lade dejen hæve i køleskabet natten over. Så kan der serveres friskbagte boller til morgenmaden. Bollerne er desuden helt perfekte til fryseren og til madpakken. Prøv også min opskrift på svampede æblebrud. Rigtig god fornøjelse!

Rabarberbrud

Opskrift til 14-16 stk.
Forberedelse 2 t.
Tilberedning 15 min.
I alt 2 t. 30 min.

Ingredienser

Rabarberbrud
Desuden

Fremgangsmåde

Kom gær, mælk, yoghurt, sukker og kardemomme i en røreskål. Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt blødt smør, imens der æltes. Dejen skal æltes godt til den slipper skålen og er blevet blank og smidig. Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i 1.5 time ved stuetemperatur.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Bland rabarber i tern med sukker og hvedemel.

Hæld dejen ud på bordet og lav en fordybning i midten af dejen og fyld op med rabarber, hakket chokolade, mandler, marcipan og æg. Hak dejen godt rundt i små stykker, så det hele bliver blandet sammen. Brug en bagespade eller en paletkniv. Del dejen i 14-16 lige store stykker. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt rabarberbrudene på bagepapiret. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.

Bag bollerne i ca. 15-18 minutter eller indtil de er gyldne. Lad rabarberbrudene køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar