Pikant koteletter i fad – Opskrift på koteletter i fad med cremet sauce med pikantost, champignoner og bacon. Koteletter i fad er en super nem og lækker hverdagsret, som er hurtig at lave og tilberede. Her har jeg brunet koteletter af på panden og tilberedt dem i et fad i ovnen med den lækreste tomat-flødesauce med pikantost i. Der er også bacon, løg, hvidløg, champignoner og peberfrugt i saucen. Retten pyntes med friske krydderurter og serveres med ris til.
Der kan sagtens tilsættes flere grøntsager til sauce f.eks. majs, gulerødder eller porre. I stedet for at bruge koteletter, så kan der også bruges kyllingebryst eller mørbrad skåret i skiver. Rigtig god fornøjelse!
Pikant koteletter i fad
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Steg bacon sprødt.
Brun herefter koteletterne i baconfedtet i ca. 2 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Læg de brunede koteletter i et ildfast fad og drys bacon udover (gem lidt til pynt).
Steg champignoner og peberfrugt på panden. Tilsæt løg og hvidløg og steg. Hæld det udover koteletterne.
Lav herefter saucen på panden ved at tilsætte madlavningsfløde, flåede tomater, paprika og pikantost. Rør det godt sammen og lad det simre i 5-10 min. Smag til med salt og peber. Hæld saucen i fadet og bag i ovnen i ca. 25 min.
Pynt med resten af det stegte bacon og drys med friske krydderurter og server med ris til. Velbekomme!
Gode tips til pikant koteletter i fad
Når du skal lave min opskrift, er der nogle smarte tricks, der kan gøre retten endnu bedre. Start med at vælge gode koteletter; det gør en stor forskel for smagen. Hvis du har tid, så marinér koteletterne med krydderier som paprika, hvidløg og chili et par timer før – det giver virkelig et ekstra pift.
Husk at brune koteletterne godt, inden de kommer i fadet. Det giver dem en lækker skorpe og masser af smag. Tilsæt nogle friske grøntsager som peberfrugter og løg for lidt farve og crunch. Du kan også lege med forskellige slags fløde eller ost, hvis du vil ændre smagen lidt op.
Når retten er færdigbagt, så sørg for at servere den med ris eller kartofler. Og glem ikke at drysse lidt friske krydderurter over for et lækkert, friskt touch!
Skriv endelig en kommentar