Pavlova med creme og brombær - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pavlova med creme og brombær

Pavlova med creme og brombær – Pavlova med creme, brombærsauce og karamelliseret hvid chokolade. Denne dessert er smuk, overdådig og festlig og den er ikke spor svær at lave. Der er noget virkelig dejligt over sprød pavlova (marengs) serveret med en blød kagecreme, lækker brombærsauce og knasende karamelliseret hvid chokolade, hvor de forskellige smage supplerer hinanden på bedste vis. Denne dessert er ret rustik i udtrykket og minder nok lidt om en Eton Mess, da det gerne må se lidt rodet ud med den tynde creme og brombærsaucen. Og når man så tager den første skefuld, så flyder det hele lidt sammen til en vidunderlig kombination.

Alle delene til desserten kan sagtens forberedes dagen i forvejen, og det er især smart med mini-pavlova, da det altid gælder om at være tålmodig, når man bager marengs, og bare lade de små banditter stå i ovnen ved eftervarmen, indtil de er helt tørre. Det tager i alt to timer med bagning og eftervarme. Husk at desserterne skal serveres straks de er anrettet, da marengsen hurtigt mister sin sprøde overflade.

Opskrift på karamelliseret hvid chokolade.

Opskrift på brombærsauce.

Desserten er perfekt at servere om sommeren eller den kan serveres til nytår. Har du ikke mod på de forskellige elementer, så smager pavlova, flødeskum og friske bær også altid vidunderligt. Rigtig god fornøjelse!

 

Pavlova med creme og brombær

Opskrift til 4-8 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 2 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Creme
Mini pavlova
Brombærsauce
Karamelliseret hvid chokolade
Desuden

Fremgangsmåde

Creme

Pisk æggeblommer og sukker skummende. Tilsæt hvedemel og pisk til en tyk æggesnaps. Lun mælken til lige under kogepunktet. Hæld mælken op i æggesnapsen og pisk det lidt sammen. Hæld så det hele tilbage i gryden og kog cremen op til den tykner under piskning. Hæld den tyknede creme i en skål og rør smøren i til det er smeltet. Kom film på cremen og stil den på køl. Gerne til dagen efter.

Lige inden servering kommes den kolde creme i en skål. Tilsæt piskefløde og pisk til en lind skum. Den skal ikke være helt fast.

Mini pavlova

Tænd ovnen på 130 C varmluft.

Pisk æggehviderne hvide og skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen imens der fortsat piskes. Pisk massen i ca. 5 min. eller indtil der dannes toppe. Lav ca. 8 mini pavlovaer på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir. Det er nemmest at bruge to skeer til af forme marengsen med.

Bag marengs i 1 time. Sluk herefter ovnen og lad marengs stå i ovnen indtil den er kold. Opbevar pavlovaerne i en kagedåse ved stuetemperatur.

Brombærsauce

Lav denne opskrift. Lad saucen afkøle helt.

Karamelliseret hvid chokolade

Lav denne opskrift.

Ved servering

Placer pavlovaerne på hver deres tallerken. Pynt med den piskede creme, brombærsauce, karamelliseret hvid chokolade og mynte. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar