Panna cotta med purløg og rejer - Salt panna cotta med rejer

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL NYTÅRSAFTEN LIGE HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Panna cotta med purløg og rejer

Panna cotta med purløg og rejer – Opskrift på salt panna cotta med purløg og citron pyntet med rejer, dild og citron. De fleste forbinder nok panna cotta med en sød dessert, men man kan også sagtens lave panna cottaen i en salt version. Her har jeg lavet panna cotta med fintsnittet purløg og fintrevet citronskal. Når panna cottaen er kold og har sat sig, så pyntes den med rejer, krebsehaler, frisk dild, citronbåde og tynde ristede brød. En super lækker og anderledes forret, som er perfekt at servere til f.eks. påske, jul og nytår.

Og forretten er nem at tansportereDu kan bruge portionsglas, som disse, eller du kan bruge f.eks. syltetøjsglas, drikkeglas eller kaffekopper – det gør ikke noget, hvis de ikke er helt ens. Forretten kan også sagtens laves i en stor skål i stedet for små. I stedet for at servere retten med sprøde ristede brødskiver, så kan der også serveres friskbagt ciabatta flutes eller et lækkert focaccia brød.

Prøv også min opskrift på spicy rejesalat med mango eller rejecocktail med dressing, avocado og mango. Rigtig god fornøjelse!

Panna cotta med purløg og rejer

Opskrift til 8 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning + 12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Panna cotta med purløg
Desuden

Fremgangsmåde

Panna cotta med purløg

Læg husblas i blød i koldt vand.

Kom piskefløde, salt og purløg i en gryde. Varm blandingen op til lige under kogepunktet under omrøring. Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme flødeblanding. Hæld panna cottaen over i en skål, tilsæt revet citronskal og og friskkværnet peber og stil skålen på køl. Rør i panna cottaen undervejs til massen begynder at tykne (den skal dog stadig være lidt flydende). Fordel massen i ca. 8 portionsglas og stil dem på køl i min. 4 timer, men gerne til dagen efter.

Ved servering pyntes panna cotta med rejer, krebsehaler, sprøde brød, dild og citron. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar