Panna cotta med lemoncurd - Dessert med panna cotta og citron
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Panna cotta med lemoncurd

Panna cotta med lemoncurd – Opskrift på den lækreste dessert med panna cotta, lemoncurd og marengs. Denne dessert er super dejlig, syrlig og sød. Desserten består af en blød vaniljeprikket panna cotta med citronskal, syrlig lemoncurd og sød brændt marengs. Jeg har brugt denne opskrift på lemoncurd, men man kan også sagtens bruge en købt lemoncurd.

Panna cotta er en dessert, som nemt kan transporteres, hvis det er dig, der skal medbringe desserten til f.eks. påske eller nytårsaften. Du kan bruge portionsglas, som disse, eller du kan bruge f.eks. syltetøjsglas, drikkeglas eller kaffekopper – det gør ikke noget, hvis de ikke er helt ens. Desserten kan også sagtens laves i en stor skål i stedet for små.

Desserten kan forberedes ved at lave panna cotta samt toppe den med lemoncurden. Lige inden servering piskes marengsen og den brændes. Prøv også min opskrift på panna cotta med rabarber eller min opskrift på den bedste chokolademousse. Rigtig god fornøjelse!

Panna cotta med lemoncurd

Opskrift til 8 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 6 t.
I alt + 7 t.

Ingredienser

Panna cotta med citron
Lemoncurd
Marengs

Fremgangsmåde

Panna cotta med citron

Læg husblas i blød i koldt vand.

Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og mas dem sammen med sukkeret. Kom vaniljesukker og vaniljestang i en lille gryde sammen med piskefløden. Varm blandingen op til lige under kogepunktet under omrøring.

Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme flødeblanding. Hæld panna cottaen over i en skål, tilsæt revet citronskal og stil den på køl. Rør i panna cottaen undervejs til massen begynder at tykne (den skal dog stadig være lidt flydende). Fordel massen i ca. 8 portionsglas og stil dem på køl i min. 4 timer.

Lemoncurd

Kom citronsaft, æg og sukker op i en tykbundet gryde. Pisk det sammen ved lav varme. Det må endelig ikke koge. Pisk godt i et par minutter.

Tilsæt smørret lidt ad gangen samt citronskal. Bliv ved med at pisk til det tykt og cremet. Det tager lidt tid. Når lemoncurd har konsistens som en tyk creme, hældes den igennem en si. Hæld den i et skoldet glas eller bøtte med låg. Opbevar den på køl i op til 1 måned.

Marengs

Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen imens der fortsat piskes. Pisk til en sej og blank marengs.

Fordel lemoncurd på panna cotta og kom marengs på. Brænd marengsen, eller lad den være som den er.

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar