Panna cotta med rabarber - Opskrift på panna cotta med syltede rabarber
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Panna cotta med rabarber

Panna cotta med rabarber – Opskrift på vaniljeprikket panna cotta med syltede rabarber med citron. Panna Cotta kan oversættes til “fløde varm” og består i al sin enkelhed af fløde, der varmes op og “sættes” med husblas. Det er Italiens sofistikerede svar på en gammeldags budding. En virkelig nem og lækker dessert, som sagtens kan serveres til mange personer. Panna cotta består kun af ganske få ingredienser nemlig fløde, sukker, vanilje og husblas. Her har jeg toppet panna cottaen med det skønneste rabarberlag med syltede rabarber. Rabarberne koges ganske kort op i en lage af vand, sukker, vanilje og citron, for at rabarberne stadig beholder sprødheden. Det smager vidunderligt sammen med den fede fløde smag.  Rigtig god fornøjelse!

Panna cotta med rabarber

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 3 t.
I alt + 6 t.

Ingredienser

Panna cotta
Syltede rabarber

Fremgangsmåde

Panna cotta

Læg husblas i blød i koldt vand.

Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og mas dem sammen med sukkeret. Kom vaniljesukker og vaniljestang i en lille gryde sammen med piskefløden. Varm blandingen op til lige under kogepunktet under omrøring. Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme flødeblanding. Hæld panna cottaen over i en skål. Rør i panna cottaen undervejs til massen begynder at tykne (den skal dog stadig være lidt flydende). Fordel massen i ca. 6-8 portionsglas og stil dem på køl i min. 3 timer.

Syltede rabarber

Læg husblas i blød i koldt vand.

Kom vand, sukker, citronskal, vaniljekorn plus stang op i en gryde. Kog det op til sukkeret er opløst. Tilsæt rabarber og lad dem koge med i kun 1 min. Tag gryden af varmen og opløs husblassen i den varme lage. Lad rabarberne stå i lagen ved stuetemperatur til det er afkølet. Fjern citronskal og vaniljestang og fordel lagen samt rabarberne på panna cottaerne. Stil dem på køl i min. 3 timer.

Når de syltede rabarber er har sat sig, så er panna cottaerne klar til servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer

Skriv en kommentar