One bowl æblekage – Opskrift på nem one bowl æblekage med æblestykker og kanel. Denne æblekage med kanel er så nem og lækker. Kagen består af tynde skiver af æbler, som blandes med sukker og citronsaft i en skål. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser i skålen og det hele røres sammen til en ensartet dej. Der skal ikke bruges røremaskine eller elpisker til denne dej, da den bare kan røres sammen med en dejskraber.
Kagen er perfekt at servere sammen med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. Det er en super kage at servere til gæster til eftermiddagskaffen, men kagen kan også spises som en morgenmadsdessert eller til brunch serveret med skyr.
Prøv også min opskrift på gammeldags æblekage med æblegrød, rasp og flødeskum. Rigtig god fornøjelse!
One bowl æblekage
Ingredienser
Fremgangsmåde
One bowl æblekage
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Kom æbler i tynde både i en skål og tilsæt citronsaft og sukker. Lad det stå og trække i 10 min. Tilsæt herefter æg, smeltet smør, vaniljesukker, kanel, hvedemel, bagepulver og salt. Rør det godt sammen til en ensartet dej.
Beklæd en form på 24 x 24 cm med bagepapir. Bag kagen i 25-30 min.
Server kagen som den er eller med creme fraiche, flødeskum eller is til. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej Frederikke.
Den ser spændende ud! Hvor mange grader skal den bages ved – det synes jeg ikke står nogen steder?
På forhånd tak.
Det står i starten af opskriften (175 C varmluft) 🙂 Rigtig god fornøjelse!
Kagen var slet ikke færdig – skulle have haft måske 15 min mere eller derovre. Men ellers nem at lave og det der var bagt færdigt smagte godt.
Tak for mange gode opskrifter.
Ovne varmer forskelligt, så det kan godt være derfor. Det kan også have noget at gøre med, hvilken form du bruger. Dejligt kagen smagte godt trods alt 🙂