Okseragout – Opskrift på lækker og smagfuld ragout med mørt oksekød, grøntsager og en skøn sauce. Ragout er en sammenkogt ret bestående af kød, grøntsager og sauce. Simreretter er vidunderlige og det er så lækket med det møre kød i en god og smagfuld sauce. Denne okseragout består af oksebov (kan også være tykkam eller spidsbryst), med godt med fedt, skåret i store firkanter som brunes af, hvorefter der tilsættes hvidløg, løg, bladselleri, tørrede laurbærblade og gulerødder helt fintsnittet. Der tilsættes også tomatpure, rødvin, hakkede tomater, fond og hele herligheden simrer under låg i 5-6 timer. Kødet bliver dejligt mørt og kan trækkes fra hinanden med to gafler.
Retten serveres med pappardelle pasta og revet parmesan. Prøv også at servere retten med kartoffelmos. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Okseragout
Ingredienser
Okseragout
1,5 kg oksebov, tykkam eller spidsbryst (må gerne være med masser af fedt), skåret i store firkanter
Salt og peber
2 spsk. smør
2 store løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
2 stk. bladselleri, finthakket
2 store gulerødder, finthakket
2 tørrede laurbærblade
2 spsk. tomatpure
2 dl rødvin
1 dåse hakkede tomater
3 dl oksefond
Derudover
Pappardelle pasta
Revet parmesan
Fremgangsmåde
Okseragout
Skær kødet i store firkanter. Brun kødet af i 1-2 min. på hver side i en stor gryde. Krydr med salt og peber. Læg kødet over på en tallerken.
Tilsæt smørret til gryden og svits løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og laurbærblade. Tilsæt tomatpure og lad det stege med. Hæld rødvin på og lad det simre i 5 min. under omrøring. Hæld hakkede tomater og oksefon på. Rør det godt rundt og læg kødet i gryden, så det er dækket af saucen. Skru ned på middelvarme (det må gerne boble en smule), kom låg på og lad det stå og simre i 5-6 timer. Rør i gryden undervejs, så kødet bliver vendt lidt rundt og hele tiden er dækket af saucen.
Når kødet har simret og er helt mørt trækkes det fra hinanden (med f.eks. 2 gafler). Lad kødet bliver i saucen.
Kog pastaen.
Server pasta med okseragout og revet parmesan. Velbekomme!