Okseragout - Langtidssimret okseragout med mørt kød og god sauce
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Okseragout

Okseragout – Opskrift på lækker og smagfuld ragout med mørt oksekød, grøntsager og en skøn sauce. Ragout er en sammenkogt ret bestående af kød, grøntsager og sauce. Simreretter er vidunderlige og det er så lækket med det møre kød i en god og smagfuld sauce. Denne okseragout består af oksebov (kan også være tykkam eller spidsbryst), med godt med fedt, skåret i store firkanter som brunes af, hvorefter der tilsættes hvidløg, løg, bladselleri, tørrede laurbærblade og gulerødder helt fintsnittet. Der tilsættes også tomatpure, rødvin, hakkede tomater, fond og hele herligheden simrer under låg i 5-6 timer. Kødet bliver dejligt mørt og kan trækkes fra hinanden med to gafler.

Retten serveres med pappardelle pasta og revet parmesan. Prøv også at servere retten med kartoffelmos. Rigtig god fornøjelse!

Okseragout

Opskrift til 6 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning + 6 t.
I alt + 6 t.

Ingredienser

Okseragout
Derudover

Fremgangsmåde

Okseragout

Skær kødet i store firkanter. Brun kødet af i 1-2 min. på hver side i en stor gryde. Krydr med salt og peber. Læg kødet over på en tallerken.

Tilsæt smørret til gryden og svits løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og laurbærblade. Tilsæt tomatpure og lad det stege med. Hæld rødvin på og lad det simre i 5 min. under omrøring. Hæld hakkede tomater og oksefon på. Rør det godt rundt og læg kødet i gryden, så det er dækket af saucen.

Skru ned på middelvarme (det må gerne boble en smule), kom låg på og lad det stå og simre i 5-6 timer. Rør i gryden undervejs, så kødet bliver vendt lidt rundt og hele tiden er dækket af saucen.

Når kødet har simret og er helt mørt trækkes det fra hinanden (med f.eks. 2 gafler). Lad kødet bliver i saucen.

Kog pastaen.

Server pasta med okseragout og revet parmesan. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar