Mazarinkage med toscafyld – Opskrift på svampet og lækker mazarinkage bagt med toscafyld og serveret med mascarponecreme og hindbærcoulis. Denne mazarinkage er så lækker og smager skønt serveret med mascarponecreme og hindbærcoulis. Kagen er med inspiration fra min opskrift på min meget populære opskrift på blåbærkage med toscafyld. Kagen er perfekt at lave og servere til mange, da både kagen, cremen og hindbærcoulis kan laves dagen inden servering.
I toscafyldet er der mandelflager, men hvis du ikke kan få mandelflager, så virker det også helt perfekt med hakkede mandler. Det gør du bare, som det er bedst. Ofte vil hele mandler også være en del billigere, end hvis du køber mandelflager, men det er samtidig ret nemt at købe dem klar til brug.
Prøv også min opskrift på mazarinmuffins med frosting. Rigtig god fornøjelse!
Svampet mazarinkage med toscafyld
For at tilføje ekstra smag og dybde til kagen kan du overveje at tilsætte et strejf af vanilje eller citrus, som citron- eller appelsinskal, til mazarindejen. Det vil give en friskhed, der komplementerer de søde og nøddeagtige noter fra toscafyldet. Desuden kan en let drysning af flormelis over kagen lige før servering give et smukt finish og et hint af sødme. Denne mazarinkage er ikke kun en fryd for ganen, men den ser samtidig også virkelig fin ud, synes jeg.
Mazarinkage med toscafyld
Ingredienser
MazarinkageFremgangsmåde
Mazarinkage
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Pisk smør, sukker, vaniljesukker og marcipan lyst og luftigt. Pisk et æg i adgangen. Tilsæt creme fraiche og citronskal. Sigt melet i dejen og pisk igen.
Kom dejen i en form på 20×30 cm beklædt med bagepapir.
Toscafyld
Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Kog det op under omrøring til det bobler en smule og sukkeret er opløst.
Det skal ligne en lys karamel. Hæld toscafyldet ovenpå dejen.
Bag kagen i ca. 35 min. Kagen må gerne være lidt blød i midten. Lad kagen afkøle.
Hindbærcoulis
Kom hindbær, flormelis og citron i en lille gryde og kog det op under omrøring i et par minutter. Herefter kan du enten blende hindbærrene til en pure eller lade dem være hele. Lad hindbærcoulis afkøle.
Mascarponecreme
Pisk mascarpone, creme fraiche, vaniljekorn og sukker sammen i en skål. Det skal blot piskes i 1-2 min, så det bliver luftigt. Opbevar på køl indtil brug.
Server gerne kagen med mascarponecreme og hindbærcoulis. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Du skriver flormelis i i opskriften, men sukker i indhold i hindbærcoulis. Er det lige meget om det er sukker eller flormelis?