Marengs med saltkaramel – Opskrift på lækre, sprøde og chewy marengs med saltkaramel. Disse marengskager med karamel er så lækre og nemme at lave. Marengsen består af en helt almindelig marengsmasse, som pyntes med en lækker saltkaramel, så der dannes swirls i marengsen. Det smager så lækkert med den søde marengs og den salte karamel. J
Marengskagerne er perfekte at lave til mange mennesker, da de egentlig bare passer sig selv i ovnen. Når de er færdige og helt tørre, så kan de opbevares i bøtter med tætsluttende låg ved stuetemperatur. Der kan de sagtens holde sig i op til 1 uge. Marengsen med karamel kan serveres, som de er eller med letpisket flødeskum og friske bær. Prøv også min opskrift på pavlova lagkage med hindbærcurd eller min opskrift på chokolademarengs. Rigtig god fornøjelse!
Marengs med saltkaramel
Ingredienser
SaltkaramelFremgangsmåde
Saltkaramel
Kom sukker og vand i en tykbundet gryde og kog det op ved middelvarme. Sukkeret skal smelte og blive gyldent. Det tager ca. 5 min. Når sukkeret er gyldent, og massen bobler tages gryden af varmen, og der tilsættes smør og piskefløde under omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog karamellen til den tykner, ca. 5 min. Tilsæt salt. Hæld karamellen i et glas.
Marengs
Tænd ovnen på 100 C varmluft.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt sukker og vaniljesukker lidt af gangen imens der fortsat piskes. Tilsæt til sidst eddike og pisk massen til en sej og blank marengs.
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt marengsen på pladen med to skeer. Kom en tsk. karamel på hver marengs og bland det i marengsen med en tandstik eller et træspyd. Bag marengsen i ca. 1 time og sluk for ovnen og lad marengsen tørre 1 time mere i den slukkede ovn. Marengsen skal slippe bagepapiret, hvis den ikke gør det, så lad den stå i ovnen i længere tid. Drys evt. med ekstra salt. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar