Pavlova lagkage med hindbærcurd og bær - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pavlova lagkage med hindbærcurd og bær

Indlægget er lavet i samarbejde med Driscoll’s

Pavlova lagkage med hindbærcurd og bær – en alletiders lagkage med søde, sprøde og seje marengsbunde, syrlig hindbærcurd, flødeskum og farverige friske bær: hindbær, blåbær, brombær og jordbær. En lækker og enkel kage, som er et perfekt familieprojekt at kaste sig ud i her i påsken. Alle kan være med i køkkenet til at piske marengs og bage bunde, lave hindbærcurd, lægge kagen sammen med flødeskum og ikke mindst at dekorere kagen med bær og frisk mynte. I stedet for at lave én stor lagkage, kan man bage små marengsbunde, sådan at man hver især kan pynte sin egen lille pavlova. Det vækker altid lykke! Husk, at en pavlova først skal lægges sammen lige inden den serveres, så marengsen stadig er sprød.

Jeg elsker at pynte mine kager og desserter med bær, ikke kun fordi det ser flot og indbydende ud, men især fordi friske bær giver et godt modspil til det søde. Bær er også en skøn ingrediens i de fleste salater eller bare som lækker topping på morgenbordets grød eller græske yoghurt. Derfor er jeg virkelig stolt af, at jeg er blevet ambassadør for Driscoll’s her i 2020. De fleste kender vidst Driscoll’s mærket – det er stort set altid de bær, der ligger i supermarkedernes køledisk. Jeg har i hvert fald selv købt bær fra Driscoll’s til mine opskrifter utallige gange. Nu er det faktisk muligt, at vi i Danmark kan nyde vores yndlingsbær samtidig med, at vi er med til at reducerer mængden af engangsplastik. Driscoll’s har nemlig lanceret en helt ny papbakke, produceret af FSC-certificeret papir, der beskytter naturen og sikrer de sociale forhold i de skove, hvor træet kommer fra. Med den nye papiremballage er plastikmængden reduceret med 94 %, og det svarer til flere tusinde kilo engangsplastik om året, bare i Danmark. Faktisk er Danmark det første land i Europa, hvor man kan købe de friske Driscoll’s bær i den nye emballage, og bærene fås bl.a. i Netto, Bilka og Føtex. Papbakkerne er ret fine og kan sagtens stilles på bordet. De kan også gemmes og bruges til forskelligt – jeg har f.eks. sået karse og chia frø i Driscoll’s bakker her til påske.

 

 

Pavlova lagkage med hindbærcurd og bær

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 2 t.
I alt 3 t.

Ingredienser

Pavlova
Hindbærcurd
Derudover

Fremgangsmåde

Pavlova

Tænd ovnen på 120 C varmluft.

Pisk æggehviderne hvide og skummende. Tilsæt sukker lidt ad gangen, imens der fortsat piskes. Pisk indtil massen er sej og blank. Beklæd bageplade med bagepapir og fordel og smør marengsen ud i to runde bunde. De må godt være lidt høje. Bag marengsen i 1 time og 30 minutter. Sluk herefter ovnen og lad marengsen stå inde i ovnen, indtil ovnen er kold.

Hindbærcurd

Kom hindbær, citronsaft, vanilje, æg og sukker op i en tykbundet gryde. Pisk det sammen ved lav varme. Mas gerne hindbærrene lidt, så alt saften kommer ud af bærrene. Det må endelig ikke koge. Pisk godt i et par minutter. Tilsæt smørret lidt ad gangen. Bliv ved med at pisk til det bliver tykt og cremet. Det tager lidt tid. Når hindbærcurden har konsistens som en tyk creme, hældes den igennem en si og op i et skoldet glas, der kan lukkes tæt. Du kan også bare hælde det direkte op i glasset uden at hælde det igennem en si, så får det blot en anden struktur og kernerne bliver der. Lad hindbærcurden køle af (Hvis du ikke bruger det hele til kagen, så kan du opbevare den på køl i et par dage).

Sådan samler du kagen

Find det fad du vil servere kagen på og placer den ene pavlova bund på fadet. Smør halvdelen af flødeskum på bunden, pynt med halvdelen af bærrene og dryp hindbærcurd over. Placer den anden pavlova bund ovenpå og pynt på samme måde og slut af med frisk mynte. Server kagen straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar