Marengs med saltkaramel - Opskrift på chewy marengs med saltkaramel
Opskrifter Livsstil Shop

Marengs med saltkaramel

Marengs med saltkaramel – Opskrift på lækre, sprøde og chewy marengs med saltkaramel. Disse marengskager med karamel er så lækre og nemme at lave. Marengsen består af en helt almindelig marengsmasse, som pyntes med en lækker saltkaramel, så der dannes swirls i marengsen. Det smager så lækkert med den søde marengs og den salte karamel. J

Marengskagerne er perfekte at lave til mange mennesker, da de egentlig bare passer sig selv i ovnen. Når de er færdige og helt tørre, så kan de opbevares i bøtter med tætsluttende låg ved stuetemperatur. Der kan de sagtens holde sig i op til 1 uge. Marengsen med karamel kan serveres, som de er eller med letpisket flødeskum og friske bær. Prøv også min opskrift på pavlova lagkage med hindbærcurd eller min opskrift på chokolademarengs. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Små kager til 6-8 personer
Forberedelse 25 min. / Tilberedning 2 t. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Saltkaramel

100 g sukker

2 spsk. vand

35 g smør

1 dl piskefløde

1 nip salt

Marengs (8-10 stk.)

3 æggehvider, fra friske æg

150 g sukker + 1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. lagereddike

1 nip havsalt til pynt, evt.

Fremgangsmåde

Saltkaramel

Kom sukker og vand i en tykbundet gryde og kog det op ved middelvarme. Sukkeret skal smelte og blive gyldent. Det tager ca. 5 min. Når sukkeret er gyldent, og massen bobler tages gryden af varmen, og der tilsættes smør og piskefløde under omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog karamellen til den tykner, ca. 5 min. Tilsæt salt. Hæld karamellen i et glas.

Marengs

Tænd ovnen på 100 C varmluft.

Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt sukker og vaniljesukker lidt af gangen imens der fortsat piskes. Tilsæt til sidst eddike og pisk massen til en sej og blank marengs.

Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt marengsen på pladen med to skeer. Kom en tsk. karamel på hver marengs og bland det i marengsen med en tandstik eller et træspyd. Bag marengsen i ca. 1 time og sluk for ovnen og lad marengsen tørre 1 time mere i den slukkede ovn. Marengsen skal slippe bagepapiret, hvis den ikke gør det, så lad den stå i ovnen i længere tid. Drys evt. med ekstra salt. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.